Geven is leven...inspiratieboek opgedragen aan Bibian Mentel

Auteur Wim de Bundel

In het boek Geven is leven draait het om omgaan met tegenslagen, inspireren en geven. Het is niet voor niets dat auteur Wim de Bundel met de verkoop van zijn boek zich tot doel heeft gesteld om minimaal €50.000,- op te halen dat is bedoeld voor de Mentelity Foundation van de onlangs overleden Bibian Mentel.

Met haar positieve houding en enorme doorzettingsvermogen was en blijft zij een inspiratiebron voor velen en zeker ook voor Wim de Bundel. Bibian en Wim ontmoetten elkaar in 2014 bij RiF010, - een surfproject in Rotterdam. Na die ontmoeting groeide hun vriendschap. Bibian speelt dan ook een belangrijke rol in Geven is leven

Wim begon met het schrijven toen er twee stormen samenkwamen in zijn leven: – Covid-19 en zijn ontslag bij Nationale Nederlanden. Voor het schrijven van zijn boek was zijn motto al: geven is leven. Maar toen hij begon met schrijven en steeds meer verhalen over geven las en hoorde, realiseerde hij zich dat geven echt overal mee verbonden is – met geluk, gezondheid en succes. Zo werd geven niet alleen een motto, maar ook een missie. 

Geven is leven is een management- en inspiratieboek ineen. Hoe werd een grote pensioenverzekeraar van rode-lantaarndrager de nummer 1? Welke olympische lessen vormden het geheim achter dit succes en wat kan iedereen hiervan leren, voor zowel zakelijke als persoonlijke groei?

Het boek is opgedeeld in vier episodes. Elke episode beschrijft een periode uit de twaalf jaar waarin Wim directeur Marketing en Sales was bij de verzekeraar die jarenlang hoofdsponsor was van het Watersportverbond. En niet alleen Wim deelt zijn ervaringen. Ook vijfvoudig wereldkampioene zeilen Lobke Berkhout en topatlete Susan Krumins komen voor in het boek. ‘Het is een heel mooi boek geworden,’’ aldus de zeilster die bezig is met een nieuwe olympische campagne. ‘’Levendig en met mooie foto’s van inspirerende gebeurtenissen.’ Susan Krumins is het hier mee eens. ‘Het is zo’n inspirerend verhaal en gevuld met zoveel positieve energie. En als je het boek via gevenisleven.nl (http://gevenisleven.nl) koopt, doneer je ook nog eens €5 aan het goede doel.’ 

Op deze manier kan het project JUMP – dat zorgt voor een beenprotheses voor jongvolwassenen en kinderen – weer een stap vooruit maken. De JUMP is een beenprothese waarvan de voet makkelijk gewisseld kan worden, zodat kinderen en jongvolwassenen hun voet kunnen wisselen zoals valide personen hun schoenen wisselen.

 

isbn 978 90 831 1256 5 | nur 801 | Prijs € 24,99

Wim de Bundel was twaalf jaar directeur Marketing en Sales bij Delta Lloyd, BeFrank en Nationale Nederlanden. In 2014 werd hij gekozen tot Commercieel Directeur van het Jaar en in 2019 tot meest invloedrijke commerciële professional van Nederland. Hij is lid van de Raad van Advies van Netwerk Nieuw Rotterdam en ambassadeur van de Sunday Foundation en de Mentelity Foundation. 

 

Geven is leven Geven is leven
Wim de Bundel (16) Wim de Bundel (16)