Schipper Tienpont met Poortman, Van Niekerk, Verbraak en Postma aan start van The Ocean Race Europe

Unieke kans voor doorontwikkeling van talent

SCHEVENINGEN- Team Childhood I neemt de komende maanden deel aan zowel The Ocean Race Europe als de daaraan voorafgaande proloog. Het team staat onder leiding van schipper Simeon Tienpont en zal bestaan uit ervaren professionals als Gerd Jan Poortman, Peter van Niekerk, Wouter Verbraak en voormalig Olympiër Pieter-Jan Postma aangevuld met jonge talenten.

Het doel van de campagne is om jonge talenten de kans te bieden om op een zo hoog mogelijk niveau te leren. Eén van de redenen voor Janssen de Jong Groep en DutchSail om zich ook aan deze campagne te verbinden. De campagne is een Nederlands - Zweedse joint venture waarbij bedrijven en organisaties uit beide landen het mogelijk maken om met de boot deel te nemen, jonge talentvolle zeilers op te leiden en op die manier aandacht te vragen voor de World Childhood Foundation.

Sailing Holland, eigenaar van de VO65, de voormalige Team Brunel, is verheugd over de samenwerking.
 Gideon Messink – Sailing Holland: “Met achtereenvolgens de proloog en The Ocean Race Europe staan er al twee prachtige evenementen op de kalender. Evenementen die ook belangrijk zijn met het oog op de doorontwikkeling van de talenten. Zowel in Nederland als in Zweden is er veel zeiltalent. Talent dat we een plek aan boord willen geven om ervaring op te doen met het oog op The Ocean Race 2022-23.”

Unieke kans
“Dat we erin zijn geslaagd om voor The Ocean Race Europe een crew samen te stellen met Tienpont, Poortman, Verbraak, Van Niekerk maar ook een ervaren Olympiër als Postma zegt genoeg. Met de boot weer in het water is het nu aan de jonge talenten om deze unieke kans optimaal te benutten. De kans om een plek aan boord te bemachtigen.”

Schipper Simeon Tienpont, tevens een van de oprichters van DutchSail, kijkt er naar uit om weer te racen. “Het idee achter de campagne is de reden waarom ik ben ingestapt. Ik geloof in deze samenwerking. Samenwerken is de enige manier om als Nederland te kunnen concurreren met de top teams uit het buitenland. De samenwerking tussen de Nederlandse en Zweedse sponsors is ook echt van meerwaarde, dat vergroot het draagvlak. De samenwerking tussen Sailing Holland en DutchSail mag ook zeker niet onbenoemd blijven. Door kennis, expertise en netwerken samen te brengen kunnen we concurreren op het hoogste niveau. Deze relatief korte campagne is een prachtige mogelijkheid om onze (Tienpont, Van Niekerk, Verbraak, Poortman red.) kennis en ervaring door te geven aan de volgende generatie Nederlandse, maar hopelijk ook Zweedse zeilers.

 

Simeon Tienpont 
3 x Volvo Ocean Race
2 x Winnaar America’s Cup
Peter van Niekerk
3 x Volvo Ocean Race
2 x Winnaar America’s Cup

Gerd Jan Poortman
3 x Volvo Ocean Race
Wouter Verbraak
3 x Volvo Ocean Race
Pieter-Jan Postma
3 x Olympische Spelen

 

Het Nederlandse vijftal zal het onder meer moeten opnemen tegen Volvo Ocean Race veteraan Bouwe Bekking die schipper is van Sailingteam Poland (https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-3872605/nieuws/de_ocean_race_europe_zet_nieuwe_standaard_voor_volledig_bemande_schepen.html?page=0)

 

Fotografie Sander van der Borch

 

unnamed (17) unnamed (17)
unnamed (20) unnamed (20)
unnamed (19) unnamed (19)
unnamed (21) unnamed (21)