Waterfietsen door de Amsterdamse grachten

Stromma Pedal Boat Amsterdam weer open

AMSTERDAM– Na maanden voor anker te hebben gelegen, kunnen de trossen weer los. Het is weer mogelijk om per waterfiets de Amsterdamse grachten te verkennen. Stromma Nederland hervat van diverse locaties namelijk het Anne Frankhuis, steiger Leidseplein, Rijksmuseum en steiger Keizersgracht de verhuur.

Er kan weer bewogen worden op de waterfiets in de Amsterdamse grachten! Met een huishouden per waterfiets, waarop 2 personen trappen en 2 personen als passagier meevaren, het coronaproof uitje in Amsterdam! Daarnaast is de waterfiets de meest duurzame manier om je door de stad te vervoeren! Lekker groen en je beweegt ook nog lekker door zelf te trappen.

Protocol 

Om de veiligheid van alle gasten en medewerkers te garanderen, hanteert Stromma het protocol ‘Veilig Samen Uit’, opgesteld in samenspraak met de Club van Elf (Nederlandse Dag Attracties). ‘Veilig Samen Uit’ biedt drie garanties omtrent de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goede informatievoorziening en extra hygiënemaatregelen. “Eindelijk is het zover: we mogen onze gasten weer verwelkomen waar we zo lang naar uitkeken.”, aldus Carola Hoekstra CEO van Stromma Nederland. “Met ons team werken we al maandenlang intensief aan alle voorbereidingen en kunnen nu met een gerust hart zeggen: welkom terug op de Amsterdamse grachten, we zijn er klaar voor!”

Wat verandert er voor de gast

In verband met de richtlijnen van het RIVM zullen de winkels en kiosken gesloten blijven. Uiteraard zijn er strikte hygiënemaatregelen van kracht, zoals het schoonmaken van de waterfietsen en er mag geen gebruik worden gemaakt van toiletten aan op de steiger. Men kan uitsluitend online een kaartje kopen en moet vóóraf reserveren. Via de website www.stromma.com is het mogelijk om direct een reservering plaatsen voor een specifieke dag en tijdstip. Men kan kiezen tussen 1 uur of 1,5 uur waterfietsen. Om rijvorming in de openbare ruimte zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er gescheiden op- en afstaplocaties en gemarkeerde looproutes. Ook zijn er strikte regels voor op- en afstappen waarbij gasten de aanwijzingen van het personeel dienen op te volgen. Vanzelfsprekend geldt dat indien gasten zich niet fit voelen, Stromma hen verzoekt thuis te blijven. Voor kinderen zijn er zwemvesten beschikbaar.

Het toeristisch bedrijf verwacht de komende tijd met name Nederlandse dagjesmensen Amsterdamse gezinnen aan boord, vooral tijdens de meivakantie. Wat er niet verandert, is de ervaring zelf. “Ons goed getrainde team staat te popelen om gasten weer het water op te laten gaan”, aldus Carola Hoekstra (CEO). “Amsterdam is altijd prachtig vanaf het water maar in deze tijd misschien wel op haar allermooist!”

Stromma Canal Tours Amsterdam Pedal Boat Waterfiets Stromma Canal Tours Amsterdam Pedal Boat Waterfiets