ROEM 720... eigentijdse elektrische sloep met klassieke lijnen (+video)

Vaarimpressie in Rijk der Duizend Eilanden

BROEK OP LANGEDIJK- De liefde voor klassieke schepen heeft Emile Ruys, eigenaar van een scheepstimmerbedrijf in Broek op Langedijk, vertaald in de ROEM 720. De elektrische sloep heeft klassieke lijnen, maar is wel een moderne eigentijdse boot. De naam staat voor Robuust, Onderhoudsvrij, Elektrisch en Milieubewust.

Bekijk de vaarimpressie (https://www.youtube.com/watch?v=iFifQQCNPw0).

 

De combinatie van klassieke lijnen, aluminium als bouwmateriaal en een elektrische stille Bellmarine motor, maakt deze sloep onderscheidend.

Bij het ontwerpen van de ROEM 720 heeft Emile zich laten inspireren door de bekende koolschuiten waarvan in de omgeving van Langedijk in het verleden en zelfs nu nog vele boten rondvaren. Maar hij wilde geen nieuwe koolschuit maken. En daar is hij zeker in geslaagd. 

De Bellmarine motor is 5kW/ 48 volt en heeft voldoende vermogen om de boot met een snelheid van 14 km per uur voort te stuwen. Je kunt kiezen uit twee accupakketten van Mastervolt. Standaard 6 Volt cellen, 260 Ah, 5 uur vaarbereik. Groot 6 Volt cellen, 400 Ah, 8 uur vaarbereik.

Groot voordeel van elektrisch varen is dat je veel meer geniet van de stilte, het varen in de natuur. Wij voeren met de ROEM 720 in het Rijk der Duizend Eilanden in Broek op Langedijk en hebben alleen maar het gezang van de vogels gehoord. 

De sloep is volledig onderhoudsvrij en zelflozend. Een dektent is niet nodig. Kussens op de banken, starten en varen maar.

De boot is 7.20 meter lang en 2.20 meter breed. Een ruime rondzit voor en achterin biedt voldoende plek voor acht personen. De ROEM 720 heeft een breed toegankelijk vaargebied: van kleine polderslootjes tot kanalen en plassen. De diepgang is slechts 45 centimeter.

De steile steven snijdt letterlijk door het water. Een loefbijter maakt de boot bijzonder koersvast. 
Een luxe motorkont (in de volksmond ’rondkont’) zorgt dat het water goed los laat. De ronde vormen zorgen voor een uitdagend lijnenspel.

Afwerking
Het aluminium casco is zwart gespoten voor een stoere en authentieke uitstraling. Het roer en de vloer zijn uitgevoerd in duurzaam en onderhoudsvrij teakhout. De kussens op de banken zijn gemaakt van luchtdoorlatend materiaal, dat ook in de buitenlucht tegen een stootje kan.


Technische specificaties
Lader: Mastervolt, 48 Volt, 50 A
Walaansluiting 230 Volt (normaal stopcontact)

Display
• Standaard Bellmarine LCD scherm, deze toont de actuele motorgegevens
• Groot Raymarine, geconfigureerd met Bellmarine, toont naast de actuele
motorgegevens een digitale vaarkaart en biedt aansluiting tot accessoires zoals: dieptemeter, fish-finder e.d.

 

Voor meer informatie: Ruys Scheepstimmerwerken (http://www.ruysscheepstimmerwerken.nl/)

 


 

DU6A2676 (2) DU6A2676 (2)
DU6A2902 (2) DU6A2902 (2)
DU6A2754 (2) DU6A2754 (2)
DU6A2709 (2) DU6A2709 (2)