Vereniging Zeekadetkorps Nederland 65 jaar

Burgemeester Emile Roemer hijst Jubileumvlag

ALKMAAR  - Op zaterdag 29 mei 2021 omstreeks 13.15 uur wordt door waarnemend burgmeester Emile Roemer de Jubileumvlag van het Zeekadetkorps Alkmaar gehesen. Dat gebeurt op het korpsschip Bulgia gelegen aan de Voormeer 9F in Alkmaar. Daarmee viert het Zeekadetkorps dat het 65 jaar geleden is dat de Vereniging Zeekadetkorps Nederland werd opgericht. Zeekadetkorps Alkmaar is een van de negentien zeekadetkorpsen in Nederland. 

Alle zeekadetkorpsen in Nederland is gevraagd in de eigen vestigingsplaats de jubileumvlag op een bijzondere locatie en/of door een bijzondere gast te (laten) hijsen. In Alkmaar is gekozen voor het eigen korpsschip om deze bijzondere vlag te hijsen. Waarnemend burgemeester Emile Roemer is bereid gevonden deze handeling te verrichten. 

Zeekadetkorpsen komen graag in wedstrijdverband tegen elkaar uit. Bijvoorbeeld tijdens zeil- of roeiwedstrijden. Niet verwonderlijk dus dat ook aan deze gebeurtenis een wedstrijdelement is toegevoegd. In dit geval gaat het om de mooiste, origineelste en bijzonderste locatie waar de jubileumvlag wordt gehesen. Daarmee maakt het Zeekadetkorps Alkmaar kans op een bedrag van € 250,00 euro. En dat kunnen ze in deze lastige tijden goed gebruiken. Het Zeekadetkorps Alkmaar draait volledig op de inzet van vrijwilligers, dus iedere bijdrage voor de scheepskas is van harte welkom. Van deze bijzondere gebeurtenis worden dan ook foto’s en video’s gemaakt die worden ingezonden. Een deskundige jury zal uit de inzendingen de winnaar kiezen. 

Zeekadetkorps Alkmaar is een bijzondere jeugdvereniging. Zowel jongens als meisjes vanaf 9 jaar maken bij het Zeekadetkorps kennis met het leven aan boord van een schip. Of zoals de commandant van Zeekadetkorps Alkmaar het zegt: “Zeekadetkorps Nederland is een organisatie die jongeren helpt hun weg naar een maritieme opleiding of arbeidsplaats te vinden. Wij bieden aan boord van onze schepen daarvoor een uitdagende, gestructureerde en veilige omgeving. Daar krijgen jongeren door praktische opleidingen de kans hun talenten en competenties te ontwikkelen op basis van hun persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden.”

thumbnail_20200821 Varend monument schip Bulgia Zeekadetkorps Alkmaar thumbnail_20200821 Varend monument schip Bulgia Zeekadetkorps Alkmaar