Nieuw tijdperk voor de X4.3

Een van de populairste modellen in make-over proces

ALMERE- Een van X-Yachts’ populairste modellen door de geschiedenis heen, de X4.3, gaat door een serieus make-over proces. Deze boot was het eerste model in de Pure X Range en werd in 2016 voor het eerst aan de wereld voorgesteld. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 100 verkocht via het internationale dealernetwerk van X-Yachts.

Directeur van Design & Engineering, Thomas Mielec: ”Wat we nu aan het ontwikkelen zijn, kan worden omschreven als een kleinere versie van de X56. De ontwikkeling van de X4.3 wordt beschouwd als een natuurlijke evolutie waarin de geleerde lessen en de visuele verschijning van met name de X46 en X40 zijn verwerkt, en na de lancering van de X56 zagen we enkele mogelijkheden voor de X4.3 die haar naar een nog hoger niveau zullen tillen”.
Romp en S-boeg
De opnieuw ontworpen rompvorm heeft bredere achterstevensecties boven de waterlijn met de Bmax verder naar achteren gebracht en met zachte kines. Dit verbetert de voordewindse prestaties en maakt een veel bredere kuip achterin mogelijk. Ook is het S-boeg ontwerp en de geïntegreerde standaard boegspriet, geïntroduceerd door de X56, opgenomen.

De masthoogte en daarmee het zeilplan is verhoogd ten opzichte van het huidige model om de prestaties te verhogen en haar meer in lijn te brengen met de andere leden van de Pure X Range. De langere boegspriet maakt grotere en meer vrij vliegende gennakers mogelijk.

Dek & sprayhood
Het dek en de dekbekleding zijn volledig opnieuw ontworpen. Het uiterlijk van coachroof en coa-mings is naar de modernere styling van de andere Pure X modellen gebracht - en verder.

De dek lay-out is standaard voorzien van longitudinale fokrails, maar een in de kajuitkap verzonken zelfkerende rails - zoals bekend van de nieuwere Pure X’es - is als optie leverbaar. Wanneer echter niet voor deze optie wordt gekozen, wordt de uitsparing afgedekt, zodat het esthetische vlakke uiterlijk van het kajuitdek behouden blijft.

De patrijspoorten aan de zijkant van de kajuit zijn ontworpen met hetzelfde type te openen secties als op de X40 en X46, wat zorgt voor een betere ventilatie en een eenvoudiger esthetisch uiterlijk.

De zeiler kan zich verheugen op een nieuw ontworpen buiskap - en naast bescherming van de familie tegen zwaar weer op zee, zal de vorm van de buiskap een slanker visueel voorkomen bieden en een beter zicht naar voren voor de roerganger dan op eerdere ontwerpen.

Ruime cockpit
De cockpit is breder en ruimer en bij de stuurhut zijn de scharnierende deuren van acryl en de geïntegreerde touwopslag aan de zijkanten - bekend van de X40 - overgenomen.

De herziene rompvorm en de iets verhoogde kuipvloer maken een grotere breedte van de slaapplaatsen in de achterkajuit(en) mogelijk en de tafels en wasbakken in de hoofden zijn verbeterd en gemoderniseerd, maar afgezien daarvan worden slechts kleine kenmerken in het interieur van de X4.3 opnieuw ontworpen.

”Het is niet nodig om dingen te veranderen die optimaal werken, dus voor nu hebben we besloten om de lay-outs van het interieur te handhaven. We verwachten de boot in januari 2022 te lanceren”, besluit Thomas Mielec.

Prijs: Vanaf €344.000 ex btw.

 

(Dit is een persbericht  van X-Yachts)

 

unnamed (23) unnamed (23)