Amsterdamse minima mogen gratis waterfietsen

Gezinnen een leuke dag op het water in eigen stad

AMSTERDAM - Stromma Nederland slaat de handen ineen met De Regenboog Groep om Amsterdamse gezinnen die in (sociale) armoede leven een leuke dag te bezorgen. Speciaal voor deze Amsterdammers biedt Stromma Nederland deze maand gratis waterfietsen in de Amsterdamse grachten.

Carola Hoekstra, CEO Stromma Nederland: ‘Wij willen direct bijdragen aan maatschappelijke initiatieven in de stad die zich inzetten voor kwetsbare Amsterdammers. Er zijn ontzettend veel Amsterdammers waarvoor een uitje in eigen stad niet is weggelegd, zeker tijdens de coronaperiode. Voor deze groep wilden wij iets terug doen want elke Amsterdammer moet kunnen genieten van onze prachtige stad, juist in deze bijzondere tijd.‘

De Regenboog Groep
De Regenboog Groep is dé stedelijke probleemoplosser van Amsterdam in het sociaal domein en bestaat 45 jaar. Haar oprichting in 1975 vormde een antwoord op de hulpbehoefte onder dakloze en verslaafde jongeren. Tegenwoordig is De Regenboog Groep een stads brede organisatie die maatschappelijke opvang (in de vorm van 9 inloophuizen voor dak- en thuislozen) en informele zorg biedt aan Amsterdammers in (sociale) armoede. Of je nu op straat leeft, de deur nooit uitkomt of diep in de schulden zit; De Regenboog Groep biedt Amsterdammers kansen. Dankzij de inzet van zo’n 1.200 vrijwilligers ondersteunt en coacht De Regenboog Groep jaarlijks ruim 5.000 mensen.

Zie voor meer informatie www.deregenboog.org. (http://www.deregenboog.org.)

Stromma Nederland Pedal Boat Canal Tours Amsterdam Waterfiets Hart-Jeroen Otto Fotografie (2) Stromma Nederland Pedal Boat Canal Tours Amsterdam Waterfiets Hart-Jeroen Otto Fotografie (2)