Herboren Valk 4 gaat feestelijk te water

Boot biedt zeilplezier aan kwetsbaren in samenleving

GROU- Met de afronding van de omvangrijke restauratie van Valk 4 is voor de Stichting Valkenkring Grou een bijzonder moment gekomen:  de tewaterlating van de herboren 4  ’Snip’. Dat gaat op feestelijke wijze gebeuren en wel op zaterdag 26 juni. Jachtbouwer Roelof Wester, die de boot restaureerde, zal als eerste een rondje zeilen.

Deze boot zal zo breed mogelijk ingezet worden, onder andere door te gaan zeilen met kwetsbaren uit de samenleving van allerlei leeftijden. Dat kunnen mensen zijn die leiden aan PTSS, Burn Out of op de één of andere manier een extra steuntje in de rug nodig hebben. 

De benodigde financieel middelen voor deze uitgebreide restauratie zijn bijeengebracht door donateurs en sponsors. Nieuwe zeilen werden gratis aangeboden door Zeilmakerij Molenaar, een nieuwe dektent door Zeilmakerij De Vries Maritiem en het benodigde Bruynzeel’s Hechthout werd verstrekt door Bouwcenter Concordia. 

Livestream

’’Wij hadden dit natuurlijk graag willen vieren in aanwezigheid van zoveel mogelijk donateurs en sponsors. Het is vanwege de 1.5 meter regel bij de hijskraan van de jachtwerf niet mogelijk met een grote groep mensen voldoende afstand te behouden. Vanaf 13.45 uur tot ca 14.30 uur is er een rechtstreekse livestream video-verbinding van de tewaterlating via Facebook. Maak hiervoor een internet verbinding vanaf 13.45 uur via de link  www.facebook.com/Grousters  (http:// www.facebook.com/Grousters ).
Dit werkt ook via een smartphone en tablet,’’ aldus Gert-Jan de Roo van Valkenkring Grou. (http://www.valkenkringgrou.nl )

Demonstratie-zeilen 
Na de tewaterlating zal vanaf 14.30 uur tot 16.00 uur Valk 4 voortdurend heen en weer zeilen, dicht langs de steigers en kade tussen Hotel Oostergoo en Zeilmakerij Molenaar.  

 

Valk 4 Valk 4