Hiswa te water gaat door

Houten Boten festival opnieuw jaar uitgesteld

LELYSTAD/ DEN HELDER- De Hiswa te water in Lelystad gaat gewoon door, maar het Houten Boten Festival dat gelijktijdig gehouden zou worden in Den Helder is opnieuw een jaar uitgesteld. Zo laten de organisaties van beide evenementen weten.

De afgekondigde maatregelen en beperkingen voor evenementen zorgen voor onzekerheid over het doorgaan. Voor de organisatie van de Hiswa te water (https://www.hiswatewater.nl/) reden om alle exposanten te informeren over de stand van zaken. ’’In vervolg op de persconferentie van onze Premier en Minister De Jonge van afgelopen vrijdag, lijkt het ons goed om ons standpunt ten aanzien van de Hiswa te Water te verduidelijken. De Hiswa te Water 2021 gaat gewoon door, en wel van 1-5 september 2021 in Batavia Haven Lelystad. De Hiswa wordt niet gezien als een meerdaags evenement. Dit zijn evenementen waar bezoekers blijven overnachten. Maar een doorstroom evenement. Dus dit betekent dat op dit moment de beurs gewoon kan doorgaan. Mocht, om wat voor reden dan ook, de overheid besluiten dat onze beurs geen doorgang mag vinden, dan zullen wij onze exposanten de aan ons verrichte betalingen inzake deze beurs gewoon retour geven. Onlangs is door de overheid expliciet aan ons, schriftelijk, medegedeeld dat wij een uitkering zullen krijgen uit het Garantiefonds Evenementen ter dekking van al onze kosten,’’ aldus Arjen Rahusen, directeur van de Hiswa te water.

Knoop doorgehakt

Bert van Baar, initiatiefnemer en organisator van het Dutch Wooden Boat Festival (https://dutchwoodenboatfestival.nl/) in Den Helder, heeft de knoop inmiddels doorgehakt. Hij heeft zijn evenement opnieuw een jaar uitgesteld, om precies te zijn naar begin juli 2022.

’’De wiebelige maatregelen rond het reizende Circus Corona maken het voor mij onmogelijk om serieuze plannen verder af te maken. Net nu het festival op stoom kwam, de vergunning eindelijk zou worden besproken, presentaties zich aanmelden, er een roeiwedstrijd zou worden georganiseerd op de zaterdag en steeds meer deelnemers zich melden, laaien de ’besmettingen’ weer op. En dan weet je: dan blijven de ’maatregelen’ niet uit!’’

 

Fotografie Watersport-TV


 

HISWA TE WATER DRONE-2019 (Fotograaf Wouter Hoonakker - Wouter Media) HISWA TE WATER DRONE-2019 (Fotograaf Wouter Hoonakker - Wouter Media)
DJI_0825 DJI_0825