Verwarring rondom Hiswa te water

Door verbod op festivals

LELYSTAD- Door de laatste berichten over het voorlopig niet doorgaan van festivals is er wat verwarring ontstaan over de Hiswa te water. De organisatie van de watersportbeurs laat in een update weten dagelijks contact te hebben met de gemeente Lelystad.

’’Zij verlenen de vergunning van ons evenement. De gemeente heeft duidelijk gesteld dat wij geen meerdaags evenement zijn (meerdaagse evenementen hebben overnachtingen en grotendeels dezelfde bezoekers) maar een doorstroom-evenement. Daarom kunnen wij onder de huidige omstandigheden probleemloos de Hiswa te Water 2021 laten plaatsvinden,’’ aldus directeur Arjen Rahusen. ’’Wel gelden er de volgende procedures.  Voor de toegangscontrole  wordt een ieder gescand op QR-code (icm met ID kaart). Indien je (nog) geen QR code hebt zal je je dagelijks moeten laten testen op een van de bekende testlocaties om binnen te komen.’’

De HISWA te water wordt van 1 tot en met 5 september gehouden in de Bataviahaven in Lelystad. Watersport-TV doet dagelijks verslag vanaf de steigers en kades.

 

Foto Watersport-TV

 

HISWA TE WATER DRONE ZONDAG-6 HISWA TE WATER DRONE ZONDAG-6