Marit Bouwmeester pakt bronzen medaille

Olympische Spelen zondag 1 augustus

ENOSHIMA - Marit Bouwmeester is het niet gelukt om tijdens de medalrace de Deense Anne-Marie Rindom van zich af te zeilen en wederom olympisch kampioen te worden. De Friezin moest genoegen nemen met een bronzen medaille.

Bouwmeester begon de medalrace ongelukkig. Ze raakte de startboei en keerde terug achter de startlijn. Ze zeilde zich vervolgens knap terug. Bij de bovenboei had zij de aansluiting met haar tegenstanders gevonden. In het resterende deel van de wedstrijd lag ze even op zilver, maar verloor deze positie.

”Normaliter zou ik niet happy zijn geweest met brons, maar na deze week moet ik er gewoon erg blij mee zijn. Brons met een gouden randje.”

Bouwmeester begon het olympisch zeiltoernooi slecht. Vocht ze knap terug naar de top van het klassement maar kende opnieuw tegenslag na een vermeende valse start waardoor ze tegen een ongewenste diskwalificatie opliep. Marit overwoog even de handdoek in de ring te gooien. Maar knokte in de resterende races voor wat zij waard is. Voor de medalrace was het goud plotseling weer binnen handbereik, maar dan moest zij haar Deense rivale minimaal 4 plaatsen achter zich houden. 
Na het raken van de startboei viel dit scenario in het water.
 

Fotografie World Sailing/ Sailing Energy 

 

E18A7529-7889-4EC9-9297-2C77D099BE80 E18A7529-7889-4EC9-9297-2C77D099BE80