Kees vaart via Ossenzijl naar Sneek

Onderweg wordt het steeds drukker op het water

OSSENZIJL- In de tweede vlog van deze week is het voor Kees Aantjes tijd om Ossenzijl vaarwel te zeggen. Het wordt onderweg steeds drukker. Het lijkt wel of iedereen met zijn bootje naar Friesland is gekomen.

’’Wel gezellig hoor, maar soms is het uitkijken geblazen en even wachten op een sluis/bruggang. Onderweg zijn er veel mensen die ons herkennen en zwaaien er vrolijk op los. We stoppen onder andere in deze aflevering in Langweer. Het is een klein dorpje dat draait om de watersport en hier is het ook erg druk. We hebben het laatste plekje in de jachthaven en het is hutje mutje. Voor mij iets te druk, vooral omdat het verschil tussen de rustige plekjes waar we hebben gelegen zo groot is,’’ vertelt Kees.

””De volgende dag vertrekken we richting Sneek, maar onderweg stoppen we even bij Youri Boers. Hij ligt daar met zijn familie aan het Sneekermeer met een aantal historische schepen. Youri is 20 jaar en bezit een oude sleepboot die hij helemaal opgeknapt heeft en van de ondergang heeft gered. We krijgen een rondleiding op zijn schip en ook een oude sleepboot die nog een stoommotor heeft! Heel leuk om te zien. We komen aan in Sneek en liggen in het centrum, niet helemaal bij de Waterpoort, want daar was het te druk voor. We hebben een leuke plek bij een mooie ophaalbrug. We krijgen bezoek van een hele nieuwsgierige oudere man die hoorde dat er een vlogger in de stad lag met een boot. Hij stapte op zijn fiets om te gaan kijken bij de VB002 en ons van alles vroeg en leverde een heel leuk gesprek op.’’

Komende zondag weer een nieuwe vlog.

Schermopname (371) Schermopname (371)
Schermopname (378) Schermopname (378)