Cannes maakt zich op voor Yachting Festival

Eerste grote internationale bootshow sinds Covid pandemie

CANNES- Over twee weken vinden in de Vieux Port en Port Canto de 2021 editie van het  CannesYachting Festival plaats. Dit jaar kunnen bezoekers bijna 600 boten bewonderen van de meest prestigieuze Franse-en internationale scheepswerven.

Op dinsdag 7 september zal het Festival als eerste grote internationale bootshow heropenen sinds het begin van de Covid-19 pandemie. Gedurende 6 dagen zullen onder de zon van de Franse Rivièra de mooiste juwelen van de zee, de nieuwste nautische uitrustingen en de meest geavanceerde diensten voor iedereen te bewonderen zijn.
 Het Yachting Festival is al meer dan 40 jaar hét evenement voor de luxejachtbouw en brengt elk jaar meer dan 50.000 bezoekers uit de hele wereld en meer dan 550 exposanten samen. Het Festival toont een eclectisch aanbod met bijna 600 boten; van de kleinste tot de grootste, waaronder zeilboten (meer dan 110 monohulls en multihulls), motorboten, monohulls en multihulls, nieuwe boten en grote makelaardijjachten van rond de vijftig meter.

Het Yachting Festival verenigt alle grote spelers in de jachtbouw die bijna 140 nieuwe modellen in wereldpremière komen tentoonstellen. Bezoekers kunnen dus genieten van een show die rijk is aan gevarieerde inhoud en verrijkt met vele nieuwe producten.
 Voor de tweede opeenvolgende editie en na de succesvolle lancering van de Zeilzone in 2019, wordt het Festival ingedeeld per boottype: motorboten worden tentoongesteld in de Vieux Port terwijl de zeilboten aangemeerd zullen liggen in Port Canto.

Vaste gasten vinden de Luxury Gallery, een sector gewijd aan luxe en lifestyle in de Vieux Port en de zone ”Yacht Brokerage & Charter” brengt de grootste jachten samen en de ”Toys” zone voor nautisch speelgoed aan de andere kant van de Croisette, in Port Canto.
 

 

Cannes Yachting festival WatersportTV Cannes Yachting festival WatersportTV
Cannes Cannes