Jollen op voormalig marineschip Waddenzee naar NK op de Kaag

Oude tijden herleven met transport over het water

DE KAAG- Oude tijden herleven in de 12-voetsjollenklasse, waar voor het Nederland kampioenschap tien boten volgende week aan boord van het voormalige marineschip De Waddenzee over het water naar de Kaag worden vervoerd. Bij gebrek aan trailers was het vroeger zeer gebruikelijk dat wedstrijdzeilers hun boten van de ene naar de andere locatie voeren.

’’Het is net rond,’’ aldus  12-voetsjollenzeilster Tony Surendonk, een van de initiatiefneemsters van het bijzondere jollentransport. Bedoeling is dat de tien jollen woensdag a.s. in Muiden aan boord van het oud-marineschip worden getakeld. Via een nachtelijke vaart door Amsterdam wordt vervolgens naar De Kaag gevaren waar volgend weekeinde het Nederlands kampioenschap wordt gehouden. Na het NK worden de houten jollen op dezelfde wijze weer naar Muiden gevaren. 

Mini-documentaire

Op dit moment wordt bekeken of van het ’historische’ jollentransport een mini-documentaire gemaakt kan worden. Om de productiekosten te kunnen bekostigen wordt gezocht naar enkele sponsors. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Watersport-TV door een mail te sturen naar info@watersport-tv.nl (mailto:info@watersport-tv.nl) of bellen met producent Eric van Staten via 06-55768002.

 

IMG_3440 IMG_3440
IMG_3424 IMG_3424
IMG_3481 IMG_3481
IMG_3348 IMG_3348