Kees van Leeuwarden naar Dokkum

De Vloggende Bestemming op Zomertoer

LEEUWARDEN- In deze vlog zie je dat Watersport-TV vlogger Kees Aantjes met zijn vader Theo vertrekt vanuit de Prinsentuin in Leeuwarden. De volgende bestemming is Dokkum.

’’Via de Noorderbrug willen we de Prinsentuin verlaten, maar als we aan komen varen zien we de brug ineens keihard naar beneden gaat. Best even schrikken maar gelukkig geen gewonden. Maar daar liggen we dan. Het wegdek blijft hangen en het ziet er niet uit of het snel opgelost kan worden. De brugwachter meldt dat de monteur onderweg is. Het probleem is gelukkig snel opgelost en al het verkeer kan weer door maar nu moet de brug weer open voor ons. Ze gaan eerst testen maar als het veilig blijkt te zijn mogen we varen.

We varen over de Dokkumer Ee. Ons doel is vandaag Dokkum bereiken maar dat is geen straf via deze prachtige route. We komen door Burdaard wat een mooi klein dorpje is. Ook passeren we Bartlehiem, dat natuurlijk bekend staat om het bruggetje dat tijdens de Elfstedentocht helemaal vol staat met enthousiaste fans. We kunnen in Dokkum een mooie ligplek bemachtigen onder molen ’Zeldenrust”

De dag erna gaan we Dokkum verkennen want bij aankomst is het weer niet zo best. Dokkum is echt een leuk vestingstadje dat zelfs door de ANWB is verkozen tot een van de mooiste vestingstadjes van Nederland. Mijn pa en ik doen een rondje en laten via deze vlog bijzondere plekjes zien en leuke ontmoetingen.’’

Bekijk de vlog en klik HIER! (https://www.youtube.com/watch?v=JOwQnXRpW8U)

Komende woensdag weer een nieuwe vlog op Watersport-TV.

Schermopname (392) Schermopname (392)
Schermopname (390) Schermopname (390)
Schermopname (395) Schermopname (395)
Schermopname (391) - kopie Schermopname (391) - kopie