Rondje Kortenhoef met de kano of supboard

Prachtig gebied beter omsloten voor mooie dagtochten

WIJDEMEREN- De Kortenhoefse Plassen en wijde omgeving zijn sinds kort beter ontsloten voor recreatieve kanoërs die in dat gebied mooie dagtochten willen maken. De gemeente Wijdemeren heeft op initiatief van de toeristische kanobond TKBN daarvoor een startpunt aangelegd: een kanosteiger met parkeerplaatsen. 

Wethouder Joost Boermans: “We willen milieuvriendelijke, actieve recreatie ondersteunen. En dan is de keuze voor (onder andere) kanovaren en suppen een logische.  Daarbij komt nog dat het maken van deze steiger relatief goedkoop was – een paar duizend euro.  Wij als gemeente zijn dan ook blij dat de regionale TKBN-adviseur ons deze suggestie aan de hand deed. En ‘s winters is dit een uitstekend startpunt voor schaatsers!”

De TKBN-vertegenwoordiger vertelde op zijn beurt dat de kanobond er al voor heeft gezorgd dat dit nieuwe instappunt op de ANWB-Waterkaarten komt én wordt opgenomen in het landelijke TKBN-zoeksysteem voor kano-startpunten.

Het ’Rondje Kortenhoef’ kunnen kanovaarders en suppers combineren met de Loosdrechtroute of Vuntustocht, zodat er mogelijkheden genoeg zijn.

 

thumbnail_kortenhoef steiger1 thumbnail_kortenhoef steiger1