Zes vakantieparken met huisjes met eigen aanlegsteiger 

Heerlijk genieten van een watervakantie

Heb je een eigen boot en wil je hiermee op vakantie? In Nederland zijn er veel verschillende vakantieparken te vinden die aan het water liggen. Aan je eigen aanlegsteiger kun je jouw boot makkelijk kwijt. Beschik je niet over een eigen boot, dan kun je er ook eentje huren om zo te genieten van een heerlijke watervakantie. Wij zetten 6 mooie vakantiehuisjes met boot (https://www.lekkerwegtips.nl/vakantiehuisje-met-boot/) op een rij en geven tips voor het huren van een boot, voor als je die niet zelf bezit. 

 

1. Recreatiepark Tusken de Marren 

Dit park is gelegen in hartje Friesland, aan de ‘Meine Sleat’ en in het hart van de Friese Meren. De naam betekent letterlijk ‘tussen de meren’: een ideale vakantie dus voor jouw vakantie aan het water. Op het park vind je huisjes die geschikt zijn voor 4,6 of 8 personen die beschikken over een eigen aanlegsteiger. Hier kun je dus makkelijk met jouw eigen boot (https://www.watersport-tv.nl/tp-31400-2/de%20steiger) of huurboot heen. Vaar een dagje richting het Sneekermeer of Pikmeer en geniet van de prachtige omgeving. 

 

2. Vakantiepark Giethoorn 

Ben jij al bekend met Giethoorn? Dit plaatsje ligt in de kop van Overijssel en wordt ook wel “Venetië van het Noorden” genoemd. Je vindt hier namelijk vrijwel alleen maar waterwegen: een ideale plek dus voor waterliefhebbers. Giethoorn bestaat uit een prachtige omgeving met authentieke boerderijen, kilometerslange grachten en tientallen bruggetjes. Het dorpje is onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden (http://www.visitweerribbenwieden.com). Alle chalets hebben een eigen aanlegsteiger, bij sommige zit zelfs een elektrische sloep inbegrepen. Handig als je zelf geen bootje hebt! 

 

3. Waterpark Sneekermeer 

De naam van het park zegt het al: hier kun je perfect heen met de boot. Op het park liggen verschillende type luxe villa’s met allen een eigen aanlegsteiger geschikt voor gezelschappen van 2 tot en met 8 personen. Vanaf je huisje vaar je zo het Sneekermeer op, ideaal dus. Op dit meer kun je bijvoorbeeld heerlijk zeilen, surfen of kanoën. Ook op land is genoeg te doen: wandel of fiets bijvoorbeeld door de mooie omliggende natuur. Verder heeft het park een eigen strand waar je heerlijk kunt relaxen, ideaal voor in de zomermaanden. 

 

4. Waterpark Terherne 

Ook dit park is gelegen in Friesland, aan de Friese meren. De vrijstaande waterwoningen (voor 4, 6 of 8 personen) hebben een eigen aanlegsteiger en zijn daarom perfect voor booteigenaren. Vanaf het park vaar je makkelijk de Terhenster Poelen op. Verder kun je ook op het park zelf sloepen, zeilboten en visboten huren zodat ook iedereen die geen boot heeft hier terecht kan. Wie ook nog wat Friese steden wil bezoeken kan terecht in Leeuwarden, Heerenveen en Drachten (alle binnen een half uur met de auto te bereiken). 

 

5. De Reeuwijkse Plassen

In Zuid-Holland liggen de Reeuwijkse plassen, dit zijn dertien plassen tussen Bodegraven en Gouda. De wateren zijn met elkaar verbonden door smalle waterweggetjes. Het vakantiepark heeft 283 duurzaam gebouwde waterwoningen, waarvan een groot deel beschikt over eigen aanlegplaats voor je boot. Het park wordt omgeven door mooie natuur met pittoreske dorpen, monumentale boerderijen, plassen en meren. Een veelzijdig park waar je met plezier kunt verblijven. Handig is dat dit park ook grotere accommodaties heeft. Zo kunnen ook gezelschappen van 12 tot en met 20 personen hier een huisje vinden. 

 

6. Vakantiepark De Potten 

De meeste waterparken liggen in het noorden van ons land, zo ook deze. Het park ligt aan zowel het Sneekermeer als aan de Grote Potten. Het vakantiepark is ideaal voor water(sport)liefhebbers. Niet alle bungalows hebben een eigen aanlegsteiger, goed dus om bij je boeking te checken of dit erbij zit. Ontdek de omgeving vanaf het water of over land: er zijn namelijk ook talloze fiets- en wandelmogelijkheden. 

 

Tips bij het huren van een boot 

Er zijn dus meer dan voldoende mogelijkheden om met een boot op vakantie te gaan. Voor diegene die een boot willen huren, maar zelf geen boot hebben, de volgende tips bij het huren: 

 

1. Weet vooraf wat voor boot je wilt huren en hoe lang. Voor sommige boten heb je een vaarbewijs nodig. 

2. Oefen voor je vakantie alvast even met varen. 

3. Vergelijk meerdere bootverhuurders. 

4. Check of het gaat om een all-inclusief prijs of dat er nog kosten bijkomen, zoals voor brandstof of schoonmaak. 

5. Bekijk voordat je in de huurboot stapt of hij in goede staat is. Meld eventuele gebreken gelijk en maak foto’s. 

6. Vraag na hoe lang je op een volle tank kunt varen. 

7. Zorg voor goede verzekeringen, zoals een reisverzekering en ongevallenverzekering. 

8. Vraag na of het eventueel mogelijk is om het eigen risico af te kopen. 

9. Bespreek met de verhuurder waar je mag varen in de omgeving (en vooral waar niet). Ook kun je waterkaarten opvragen bij de verhuurder of kun je deze downloaden via een app. 

10. Check voor het varen de weersverwachtingen. Niks zo vervelend als in de regen of een storm op de boot zitten. 

11. Als je een lange tijd gaat varen is het slim om achterblijvers te informeren waar je heen gaat. Neem ook je mobiel mee of schrijf op een papiertje wat belangrijke telefoonnummers op.

 

   Dit artikel is in samenwerking met Lekkerwegtips.nl (http://Lekkerwegtips.nl) gemaakt.

 

 

thumbnail_varennederland thumbnail_varennederland
DU6A9180 DU6A9180
DU6A8902 DU6A8902
DU6A9182 DU6A9182