Schipper huurboot maakt er een potje van op De Vecht

Vlogger Kees vol verbazing over vaargedrag

DORDRECHT - De terugreis van Watersport-TV vlogger Kees Aantjes en zijn vader Theo, na hun zomertoer, duurt iets langer dan gepland. Af en toe moet van de geplande vaarroute worden afgeweken omdat de motorboot van Kees simpelweg te hoog is en niet onder alle vaste bruggen kan doorvaren.

Deze vlog begint in Weesp, waar navigator Theo na het bestuderen van de waterkaarten voorstelt om richting Loosdrecht te varen. Kees is hier direct voor te vinden. Op de Vecht worden ze ingehaald door een snelvarende huurboot. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 6 km p/u, maar daar heeft de schipper van de huurboot duidelijk maling aan. Vol gas slingert hij over de Vecht. Afgemeerde boten langs de vaarroute worden bruut tegen de kant geslagen door de hekgolf van de huurboot.

Met verbazing zien Kees en Theo het gebeuren. Op gepaste afstand varen ze achter de huurboot aan. Die haalt andere boten in alsof die op de snelweg vaart. Tegenliggers moeten uitwijken om aanvaringen te voorkomen. Bij bruggen blijkt dat de schipper van de huurboot nog wel wat vaarlessen kan gebruiken.

Gelukkig zonder kleerscheuren en schade aan hun eigen boot bereiken Kees en Theo Loosdrecht. Bij de Mijdense Sluis weet Trix, de hond van Theo weer te ontsnappen. Maar dat is niks nieuws. Dat gebeurt in iedere vlog. Afgemeerd bij De Mijnden komt Selma van Dijk op de borrel. De vroegere SBS6 presentatrice is een goede vriendin en oud collega van Kees, die als cameraman bij Hart van Nederland heeft gewerkt.

Ze kan ongestoord aan boord van de Vloggende bestemming haar borrel drinken. Watersporters die voorbij varen herkennen Selma niet meer van televisie. Dat geldt niet voor Kees en zijn vader, die zich nergens meer kunnen vertonen zonder herkend en aangesproken te worden. 

Na een nachtje Loosdrecht wordt de terugreis naar de thuishaven in Dordrecht via het Amsterdams Rijnkanaal vervolgd. 

In de volgende Vloggende Bestemming op Watersport-TV zie je hoe dit verder gaat.