Stel bezoek aan zeilmaker niet uit

Najaar goed moment voor reparaties en refit

LEMMER- Een seizoen lang ligt een boot in weer en wind en dat heeft met name invloed op sprayhoods, buiskappen en kuiptenten. Vaak zijn stiksels in de loop der tijd onder invloed van het zonlicht vergaan en hebben ritsen het zwaar te verduren gehad.

Nu het seizoen langzaam naar het einde loopt, is dit een goed moment om alles te checken en indien nodig een afspraak te maken bij de zeilmaker. Die heeft dan in de wintermaanden, als de boten toch in de winterstalling liggen, de tijd om de herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Wacht niet te lang met het bezoek aan de zeilmaker en zeker niet tot komend voorjaar. De meeste zeilmakerijen zitten bomvol met werk en hanteren wachttijden die soms wel oplopen tot een half jaar of langer.

Is je dek-of kuiptent toe aan een opfrisbeurt dan kun je die bij gespecialiseerde bedrijven laten wassen. Onze ervaring is dat eerst te laten doen, alvorens de tent naar een zeilmakerij te brengen voor de herstelwerkzaamheden. Meestal is het nodig dat de stiksels van de tent na een warme wasbeurt opnieuw worden gestikt.

Met de kuiptent van onze redactieboot gingen we naar Zeilmakerij De Vries Maritiem in Lemmer voor een opknapbeurt. De tent werd opnieuw doorgestikt en enkele ramen en ritsen werden vakkundig vervangen. Na een geslaagde facelift kan de kuiptent weer vele jaren mee.

 

3698823_1_org 3698823_1_org
3698823_5_org 3698823_5_org