Weinig wind op finaledag Van Uden Reco regatta

Wedstrijdzeilers halen op Loosdrecht de schade in

MEDEMBLIK - De laatste dag van de Van Uden Reco Regatta Medemblik kenmerkte zich door veel regen en weinig wind. Toch wist wedstrijdleider Marcel Hanenberg en zijn team er vandaag voor alle klasses 3 wedstrijden uit te persen. De wind kwam niet boven de 10 knopen uit en de Duo Handed baan werd op de koers afgekort. De uitslagen zijn te vinden op www.vanudenrecoregatta.org  (http://www.vanudenrecoregatta.org ).

HOUTSKOOL CUP op Loosdrecht

Het was de afgelopen maanden vrij stil op de Loosdechtse Plassen. Grote zeilevenementen werden door de Corona afgelast of doorgeschoven naar een later tijdstip. Alleen de Pampussen vierden in augustus hun Easy Week feestje met een beperkt aantal deelnemers.

Maar in oktober wordt de schade ingehaald. Iedere week van deze maand is er een belangrijke wedstrijd op de Loosdrechtse Plassen. Dit weekend werd de Houtskool Cup gevaren. Volgende week strijden de FD’s om het Open Nederlands kampioenschap. Op 16 en 17 oktober sprinten de Lasers om het Nederlands kampioenschap. En als klap op de vuurpijl strijden op 23 en 24 oktober de Regenbogen om het Nederlands Sprintkampioenschap.

Aan de Houtskoolcup deden 86 boten verdeeld over drie klassen, 12-voetsjollen, Pampus en Solo mee. Het evenement werd georganiseerd door de drie watersportverenigingen rond de Loosdechtse Plassen, te weten GWV De Vrijbuiter, WSV Het Witte Huis en de Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’.

Gestart werd er vanaf het startschip van de KWVL met finish bij de toren van Het Witte Huis. Het weer zat zaterdag mee waardoor er drie wedstrijden gevaren konden worden. Zondag liet de wind de zeilers in de steek.

Uitslagen

Bij de 12-voetsjollen bleek Huib Ozinga in de 755 de snelste met Jelle de Haas en Jacqueline Francoys op respectievelijk plek 2 en 3. De winnaar bij de Pampussen waren Bart in der Mauer en Cas Verholt in de 444 met Jeroen de Groot en Bram Pasma op de tweede plaats en Bob Heineke en Laurence vd Wijngaard op de derde plaats. Bij de Solo’s behaalde Saskia Arnold de eerste plaats gevolgd door Huub de Haas en Klaas de Vries. Voor de complete uitslag zie www.kwvl.nl/zeilen/uitslagen (http://www.kwvl.nl/zeilen/uitslagen).

Fotografie Laurens Morel – Salty Colours.

17E0B445-2C80-4402-BE85-61DA8725C03A 17E0B445-2C80-4402-BE85-61DA8725C03A
1BEF33A7-A0F6-4B5A-8418-4A656B45A3EF 1BEF33A7-A0F6-4B5A-8418-4A656B45A3EF
171E4CBE-C759-4F7F-B467-B34A701F7CB6 171E4CBE-C759-4F7F-B467-B34A701F7CB6
984246CE-DF52-4120-8A86-7C2C50256F4D 984246CE-DF52-4120-8A86-7C2C50256F4D