Geheimzinnigheid rondom nieuw watersportevenement

Verhuist Allianz regatta van Medemblik naar Flevoland?

MEDEMBLIK- Het Watersportverbond wil vooralsnog niets kwijt over het watersportevenement dat vanaf volgend jaar in Flevoland gehouden zal worden. Diverse bronnen weten te melden dat de huidige Allianz Regatta die nu nog in Medemblik wordt gehouden, zal verhuizen naar Flevoland. 

Komende woensdag wordt in het Provinciehuis in Lelystad een persconferentie gehouden over het nieuwe watersportevenement dat vooralsnog door geheimzinnigheid wordt omgeven. In de uitnodiging voor de persbijeenkomst licht woordvoerder Simon Keijzer slechts een tipje van de sluier namelijk dat top- en amateursport, entertainment, educatie en duurzaamheidsinitiatieven zullen samenkomen binnen dit evenement. En dat het de bedoeling is dat het jaarlijks gehouden zal worden vanaf 2022.

Geruchten

Ondertussen doen geruchten de ronde dat het evenement in Flevoland in de plaats zal komen van wat nu de Allianz Regatta heet, maar al sinds 1985 onder respectievelijk de Spa-, Holland- en Delta Lloyd Regatta in Medemblik wordt gehouden.

Als we woordvoerder Keijzer hiermee confronteren, laat hij via een whatsapp berichtje weten niet op geruchten te reageren. Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond, neemt wel de moeite om Watersport-TV even terug te bellen. Voor een reactie verwijst Van Gerven echter naar de persbijeenkomst van a.s. woensdag. ‘’Ik kan tot die tijd niets zeggen. Dat is met alle betrokkenen zo afgesproken.’’

Op het Regatta Center in Medemblik, waar dit weekend het Open Nederlands kampioenschap wordt gehouden, is officieel nog niets bekend van de mogelijke verhuizing van de Allianz Regatta naar Flevoland. De geruchten hierover rouleren wel over de steigers.

Betreuren

Diverse betrokkenen laten wel weten het zeer te betreuren als het internationale zeilevenement uit Medemblik verdwijnt. 

De Spa Regatta begon in 1985 met de gelijknamige mineraalwaterfabrikant als hoofdsponsor en groeide uit tot een groot internationaal topzeilevenement dat de laatste edities omlijst werd met allerlei watersport gerelateerde evenementen zoals de Optimist On Tour. 

De burgemeester van Medemblik, Frank Streng, altijd prominent aanwezig bij het zeilevenement in zijn stad, hebben we om een reactie gevraagd. Hij heeft nog niet gereageerd.

Bij een nieuw grootschalig watersportevenement in Flevoland is de eerste gedachte dat dit vanwege de directe ligging aan groot water, in Lelystad gehouden zal worden. Een telefonische rondgang leert dat eventuele betrokkenen, daar nog van niets weten. 

 

Fotografie Watersport-TV/ Optimist on Tour

8E312D76-178F-4F3B-A57C-C984C4DFA8BC 8E312D76-178F-4F3B-A57C-C984C4DFA8BC
3717351_658811 3717351_658811
3717351_658806 3717351_658806