Pleziervaartsector kijkt uit naar METSTRADE

De grootste B2B beurs in de wereld half november in de RAI

AMSTERDAM- Na een onderbreking als gevolg van de wereldwijde COVID-19 crisis, belooft de 33e editie van METSTRADE een bijzonder evenement te worden dat de sector van 16 tot en met 18 november weer bij elkaar zal brengen in de RAI in Amsterdam. De METSTRADE is de grootste B2B beurs voor de vrijetijdsscheepvaartsector in de wereld.

Hoewel de wereldwijde pandemie een turbulente impact heeft gehad op het persoonlijke leven van veel mensen, is de pleziervaartsector als geheel sterk uit de storm tevoorschijn gekomen. ”COVID-19 heeft de populariteit van de pleziervaart vergroot, omdat het een veilige en gedistantieerde omgeving biedt voor recreatie en ontspanning,” zegt ICOMIA secretaris-generaal Udo Kleinitz.

”Bijna elke markt en elk segment heeft positieve vooruitzichten, met een dubbelcijferige groei in sommige landen. We blijven voorzichtig optimistisch terwijl we navigeren naar de duurzame ontwikkeling van de pleziervaart na het pandemische tijdperk.”

Duurzaamheid en comfort aan boord
Een ander effect van de gebeurtenissen van de afgelopen achttien maanden is dat het belang dat mensen hechten aan duurzaamheid, dat al een hot topic was binnen de vrijetijdsscheepvaartwereld, verder is toegenomen. Het behoud van gezonde mariene ecosystemen is van cruciaal belang, en booteigenaren zijn steeds meer eco-bewust als het gaat om hun aankoopbeslissingen.

Veel exposanten op METSTRADE 2021 ondersteunen de stap naar duurzaamheid door de ecologische voetafdruk van producten te verkleinen, meer gerecyclede materialen te gebruiken en over te stappen op elektrische aandrijving. 

Duurzaamheid zal in verschillende paviljoens een centraal punt zijn. In het Bouwmaterialenpaviljoen zal bijvoorbeeld een nieuw composiet van hergebruikte materialen te zien zijn, gebaseerd op bewezen technologie die al in windturbinebladen wordt gebruikt. Het Marina & Yard Pavilion zal producten presenteren die het scheiden van verschillende afvalstromen vereenvoudigen, terwijl het SuperYacht Pavilion de cruciale behoefte aan ecologisch verantwoorde jachtbouw en management zal onderstrepen.

Tegelijkertijd met het veiligstellen van de toekomst blijft de industrie nieuwe kopers een eersteklas vaarervaring garanderen en fabrikanten van uitrusting dringen aan op geïntegreerde systemen om de bediening van de boot te vereenvoudigen en het comfort aan boord te verbeteren. Ook in dit kader zal METSTRADE de allernieuwste producten en ontwikkelingen laten zien. 

 

1341-cf75b0eed4d34292d9185e85456e86b0 1341-cf75b0eed4d34292d9185e85456e86b0
1341-ffd1c8efaf6caa02c294bbb9b8a7ba40 1341-ffd1c8efaf6caa02c294bbb9b8a7ba40