Luc Overtoom inspireert met boek 'Zeven Zeeën'

‘Je kunt de wind niet veranderen, wel de stand van de zeilen’

Luc Overtoom (1950) maakte zijn jongensdroom waar, door na het overlijden van zijn vrouw Trudy, om de wereld te zeilen. Zij hadden deze reis samen gepland maar het lot bepaalde anders. Hij maakte er, in samenwerking met het VUmc Cancer Center Amsterdam, een internationaal fundraising project van.

In zijn deze week uitgekomen boek, getiteld ’Zeven Zeeën’, beschrijft Luc over hoe om te gaan met het gemis en de rouw en hoe je de draad weer kunt oppakken door je dromen te realiseren en het avontuur op te zoeken.

De titel van zijn boek verwijst naar het poëtische gezegde “Hij heeft de zeven zeeën bevaren”, hij is overal geweest. In de beschrijving van deze fascinerende wereldomzeiling, met beelden van oogverblindende tropische eilanden, de atollen van de Pacific en daarbij stormen en weerbarstige douanebeambten trotserend, leeft hij 2 jaar op zijn zeilschip ‘Cardo’ samen met in totaal 36 verschillende opstappers. 

Zijn verhaal biedt troost en leert ons hoe je vanuit veerkracht in voor- en tegenspoed kunt leven. 

Dit boek maakt deel uit van een 3-luik: het boek – de documentaire (https://vimeo.com/470580779/8a847878e3) ’Ode aan Trudy’ – en lezingen.

Je kunt het boek bestellen via http://www.setting-sail.nl/ (http://www.setting-sail.nl/).

 

Luc ’s motto: ‘Je kunt de wind niet veranderen, wel de stand van de zeilen’

Het Kanaal sept '21 Het Kanaal sept '21
Kaft kopie Kaft kopie
Madeira Luc en Madelien Madeira Luc en Madelien
Foto Luc - achterkaft boek Foto Luc - achterkaft boek