Raymarine introduceert Cyclone™ solid state CHIRP-pulscompressieradars

Met opvallende vorm, extreme functionaliteit en robuustheid

FAREHAM- Cyclone, de nieuwste generatie open array-radar van Raymarine wordt niet alleen gekenmerkt door zijn opvallende vorm, extreme functionaliteit en robuustheid. De radar helpt ook bij de speurtocht naar vis en vergemakkelijkt het veilig navigeren op drukke waterwegen.

De gloednieuwe Cyclone-radars zijn beschikbaar met scanners van 0,9, 1,2 en 1,8 meter en in twee hoogvermogensopties voor elke maat. Elk model beschikt over innovatieve detectietechnologieën, met inbegrip van de Cyclone-vogelmodus, waarmee Cyclone een klasse apart is. 

Geavanceerd ontwerp

Het zeer moderne ontwerp van Cyclone is geïnspireerd op een vliegtuigvleugel en zal zelfs bij de meest stijlbewuste schippers in de smaak vallen. Bovendien is het uitgerust met nieuwe functies waarmee schippers betere prestaties kunnen behalen. Het lage profiel van Cyclone is slechts 33 cm hoog en zorgt daarmee voor meer flexibiliteit in bootarchitectuur en meer aanpasbare installatieopties. Cyclone is de lichtste open array-radar, waarbij de modellen van 0,9 m slechts 23 kg wegen. Deze krachtige, compacte opties en de unieke open array-prestaties van Cyclone zijn beschikbaar voor bijna alle schepen. 

Maximale capaciteit 

De Cyclone is ontworpen voor extreme weersomstandigheden met een uitstekende windclassificatie van meer dan 100 knopen. Een hoge rotatiesnelheid van 60 RPM biedt 360 graden bewustzijn en nauwkeurige realtime tracking van maximaal 100 afzonderlijke ARPA-objecten, zelfs wanneer het schip op volle snelheid is. CHIRP-pulscompressie en beam-sharpening technology leveren nauwkeurige radarbeelden op voor de beste objectonderscheiding en resolutie op lange afstanden. Met Cyclone en de RangeFusion™-technologie van Raymarine hebben schippers tegelijkertijd maximaal zicht op objecten die zich dichtbij en veraf bevinden. De RangeFusion-technologie combineert korte pulsbereiken voor objecten dichtbij met lange pulsbereiken voor objecten veraf. Alles verschijnt in één enkel radarbeeld, dat eenvoudiger te interpreteren is. 

Visinformatie in vogelmodus

De vogelmodus van Cyclone identificeert op grote afstand zwermen zeevogels boven scholen met aasvissen. Zo is het eenvoudiger om vis te vinden en er snel naartoe te varen. De vogelmodus optimaliseert op een intelligente manier de instellingen voor gain en clutter en geeft vissers de informatie die ze nodig hebben om aas- en roofvissen op te sporen. 

Kies uw Cyclone

Het Cyclone-assortiment levert zes krachtige solid state-opties voor prestaties op lange afstand en in alle weersomstandigheden. Er zijn twee Cyclone-prestatieniveaus beschikbaar in 0,9, 1,2 en 1,8 meter: Cyclone met een vermogen van 55 watt / 6 kW equivalent aan magnetronprestaties en Cyclone Pro met een vermogen van 110 watt / 12 kW equivalent aan magnetronprestaties. Alle Cyclone-modellen integreren naadloos met de multifunctionele kaartplotterdisplays van Raymarine Axiom, Axiom+, Axiom Pro en Axiom XL. 

De verkoopprijzen variëren van €6,495 – €8,995. De open array-radars van Cyclone worden geleverd met de bekende driejarige garantie van Raymarine.

“Radars zijn onontbeerlijk voor bewustzijn op het water, maar we wilden de grenzen verleggen en de mogelijkheden van zo’n belangrijk systeemonderdeel vergroten. Tijdens de ontwikkelfase van Cyclone zijn we de uitdaging aangegaan om een radar te creëren die er zowel mooi uitziet als uitzonderlijk presteert”, vertelt Gregoire Outters, General Manager van het Raymarine-merk binnen Teledyne FLIR. “Het resultaat is een baanbrekend ontwerp, robuuste prestaties en ongeëvenaarde radarbeelden. Met Cyclone hebben we de radarmarkt flink op zijn kop gezet en bieden we schippers een aanzienlijk verbeterd omgevingsbewustzijn op het water.” 

De introductie en demonstratie van Cyclone vindt plaats tijdens de Fort Lauderdale International Boat Show, 27-31 oktober. Vanaf november 2021 is Cyclone beschikbaar bij Raymarine-dealers over de hele wereld.

D16DB40F-7A11-4711-8D54-F114F46C491E D16DB40F-7A11-4711-8D54-F114F46C491E