Vaarbewijs examens recreatievaart tijdelijk uitgesteld

Teleurstelling voor 4200 kandidaten

DEN HAAG- Het kabinet heeft de coronamaatregelen aangescherpt. Naast het gebruik van mondkapjes en schermen, zijn we nu ook weer verplicht anderhalve meter afstand te houden. Dat betekent dat er van dinsdag 16 november tot en met zaterdag 4 december helaas minder mensen tegelijk theorie-examen bij het CBR kunnen doen.

’’Vanwege het seizoen hebben wij de keuze gemaakt om alleen de geplande theorie-examens recreatievaart voor de komende drie weken uit te stellen. Het gaat om circa 4.200 theorie-examens. De betreffende kandidaten krijgen vandaag persoonlijk bericht van ons. Zij krijgen natuurlijk voorrang bij het inplannen van een nieuw examenmoment. We vinden het ontzettend vervelend dat we deze mensen moeten teleurstellen. We doen er alles aan om iedereen op gepaste afstand en veilig examen te laten doen.’’ Aldus het CBR.

In een reactie laat Arjen Bergijk van Vaarplezier Vaaropleidingen weten: ”Dit is natuurlijk heel teleurstellend voor iedereen die de afgelopen periode een cursus heeft gevolgd en nu examen wil doen. Eerder werden alle goedwillenden al geraakt door de grote achterstanden in het kunnen afnemen van examens voor Klein Vaarbewijs 1 en 2 door de overheidsmaatregelen. Dit helpt natuurlijk niet om de veiligheid op het water te vergroten, als recreatievaarders zich niet op adequate wijze kunnen voorbereiden voor een nieuw vaarseizoen. Het aanbieden van cursussen is op dit moment dan ook on hold gezet, want zonder examen is een cursus niet erg zinvol.”

00D348F5-91C3-4045-BFAB-CC9B86AF302B 00D348F5-91C3-4045-BFAB-CC9B86AF302B