Uitwellingerga - Jachthaven de Watervriend

Een ongeplande verrassing

UITWELLINGERGA- Na een bezoek aan het starteiland in Sneek zijn Watersport-TV ambassadeurs Silvia en Eddy Boon (https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-3838182/nieuws/overstag_voor_een_motorboot.html) op zoek naar een dorpje met een supermarkt. De boodschappen voorraad aan boord is op en ze hebben niets meer te eten. Bij toeval belanden ze in Jachthaven de Watervriend (https://www.watervriend.nl) in Uitwellingerga.

’’Min of meer gedwongen door de regen besluiten we halverwege te kijken waar we kunnen overnachten en komen we de verrassend leuke haven: de Watervriend tegen. Op een bord staat dat er een restaurantje is dus het eten is geregeld. We leggen onze sloep aan op de kop van de haven en mogen daar blijven liggen. We hebben niet alleen een mooi uitzicht, maar kunnen hier ook heerlijk zwemmen,’’ aldus Eddy.

Jachthaven de Watervriend is Friesland op zijn best; polyvalken, een kampeerweide, een eetcafé met terras en verhuur van waterchalets en pipowagens, een hondenspeeltuin en een geitenweide en een speeltuin met trampoline en skelters. Er is er prima sanitair en een wasmachine en droger en plaatsen om de afwas te doen. De haven wordt gerund door Arie en Tamara de Jong en hun drie dochters en dat merk je. Er heerst volgens Silvia en Eddy een gemoedelijke sfeer en het eten smaakt goed. Afrekenen van de ligplaats doen ze gewoon aan de bar. 

Samengevat: jachthaven de Watervriend was een ongeplande leuke verrassing.  

 

Silvia en Eddy Boon

Varende ambassadeurs van Watersport-TV

 

2427EAF0-F966-42AC-B2EE-40053EE00CBC 2427EAF0-F966-42AC-B2EE-40053EE00CBC