Waterkaarten App interviewt Watersport-TV

Booteigenaren online inspireren en informeren gat in de markt

AMSTERDAM- Velen gebruiken de Waterkaarten App (vh ANWB waterkaart) en ontvangen ook maandelijks de nieuwsbrief. Daarin kun je ditmaal een interview lezen met Watersport-TV. In de serie ’In gesprek met...’ sprak de redactie van de Waterkaarten App met Yvonne Ransijn en Eric van Staten, die 5 jaar geleden de initiatiefnemers waren van het eerste online watersportkanaal.

Ga direct naar interview en klik HIER! (https://waterkaarten.app/nieuws/in-gesprek-met-watersport-tv/?fbclid=IwAR15deKLBjUj5iQ_gRC_6rPBrCtaVmXT1X_QqXgEYzdMBjwr8qmTpthl9F4).

Bijgestaan door een enthousiaste crew proberen Eric en Yvonne met Watersport-TV mede-watersporters te inspireren en informeren met zelfgeproduceerde series zoals ‘Holland Vaart’ en ‘Vaarplezier’, maar ook met dagelijks eigen watersportnieuws, boottesten, jachthaven reviews, vacatures en impressies van de belangrijkste watersportevenementen.

Watersport is booming en daar profiteert Watersport-TV ook van. Onder invloed van de corona-beperkingen vliegen boten als warme broodjes over de toonbank. Bij de zoektocht naar een boot, maar ook bij alles wat je moet weten over varen, oriënteren de nieuwe – maar ook ervaren watersporters – zich steeds vaker online.

“Wij hebben dat de afgelopen 2 jaar gemerkt aan het groeiend aantal kijkers, maar ook aan de populariteit van bijvoorbeeld ‘Vaarplezier de serie’ waarin we veel aandacht besteden aan onderwerpen die interessant zijn als je begint met het varen,” vertelt Eric die al jarenlang actief is als watersportjournalist. 

Zo werkte hij voor de Vaarkrant van De Telegraaf. Voor Telesport deed hij verslag van talrijke wereldkampioenschappen, de Volvo Ocean Race, maar ook van de Olympische Spelen in China. Daarnaast schreef en fotografeerde hij voor diverse watersportmagazines. De meeste bladen waaronder de Waterkampioen bestaan inmiddels niet meer. Ten onder gegaan aan snel teruglopende oplages en te hoge kosten.

Zak geld

In het interview met de Waterkaart App wordt de vraag gesteld waarom het Watersport-TV wel lukt om het hoofd boven water te houden?

“Allereerst door alles online te doen. Dus niet in print en ook niet via televisie. Voorheen had je naast de magazines op televisie diverse watersportprogramma’s zoals Vaar-TV en Yachtvision. Wil je dit soort programma’s maken en uitzenden via bijvoorbeeld RTL4 dan moet je een flinke zak geld meenemen. Dat lukt alleen als een programma volop gesponsord is, wat ten koste gaat van de (onafhankelijke) inhoud. Je wilt boten zien en niet de waterontharders van de hoofdsponsor. Wij hebben daarom bewust gekozen voor ons eigen onlinewatersportkanaal.”

Wil je het hele interview lezen, ga dan naar de site van de Waterkaart App (https://waterkaarten.app/nieuws/in-gesprek-met-watersport-tv/?fbclid=IwAR15deKLBjUj5iQ_gRC_6rPBrCtaVmXT1X_QqXgEYzdMBjwr8qmTpthl9F4).

 

 

IMG_1885 IMG_1885