Organisatie Boot Düsseldorf snapt besluit Deelstaat regering

Opluchting bij exposanten die zich zorgen maakte over deelname

DUSSELDORF- De organisatie van Boot Düsseldorf heeft begrip voor het besluit om in het kader van de pandemische situatie in januari geen grote publieksbeurzen te laten plaatsvinden.

Wolfram N. Diener, CEO van Messe Düsseldorf: ”De pandemie moet zo snel mogelijk worden overwonnen, zodat de beursbranche weer kan werken met het plannen van veiligheid voor exposanten en bezoekers. Het besluit van de deelstaatregering komt overeen met de wensen van vele exposanten die zich grote zorgen maken over deelname aan de Boot Düsseldorf tijdens de omicrongolf. Ik ben er zeker van dat we samen op weg zullen gaan naar een succesvolle boot 2023, nadat we hopelijk de crisis hebben overleefd.”

Wegens de verspreiding van de Omikron-virusvariant gelden in Duitsland sinds 28 december verdere beperkingen, ook voor evenementen. Naar aanleiding van de vergadering van de ministers-presidenten van de deelstaten over de pandemische situatie heeft Noordrijn-Westfalen het houden van grote evenementen met toeschouwers in januari verboden. 

Minister van Volksgezondheid Karl-Josef Laumann van NRW verklaart: ”De omicron variant verspreidt zich in een dynamiek die we nog niet kennen. Het is niet meer dan logisch dat in januari geen grote publieksbeurzen met veel bezoekers uit verschillende regio’s en landen uit de hele wereld plaatsvinden”.

Ook de burgemeester van Düsseldorf, dr. Stephan Keller, steunt het besluit van de deelstaat: ”Natuurlijk hadden we gehoopt dat de pandemische situatie in januari het mogelijk zou maken de laars te breken onder strikte hygiënische voorwaarden. Maar uiteindelijk is het alleen maar consequent om het zonder grote openbare beurzen zoals de Boot Düsseldorf te doen om de verspreiding van de Omikron-variant in te dammen.’’

De volgende Boot Düsseldorf is van 21 tot 29 januari 2023.

 

boot20_MK24185 boot20_MK24185
boot20_MT8485 boot20_MT8485
boot20_MT8892 boot20_MT8892
boot20_MT9646 boot20_MT9646