'Denkend aan Holland' wint Nationale Motorbootvaren Prijs

Janny van der Heijden en André van Duin moeten jaar wachten op uitreiking

LEEUWARDEN- Omroep Max heeft met publiekslievelingen Janny van der Heijden en André van Duin met het programma ’Denkend aan Holland’ de Nationale Motorbootvaren Prijs gewonnen. De prijsuitreiking zou op Boot Holland zijn, maar omdat de watersportbeurs dit jaar niet doorgaat, wordt de onderscheiding bij de eerst volgende editie uitgereikt.

Voor de Nationale Motorbootvaren Prijs 2021 waren naast Omroep Max de Tasmanroutes.nl (https://www.tasmanroutes.nl) voor de vaarkaart ‘Ontdek en beleef Groningen’ en Watersport-TV (http://www.watersport-tv.nl) voor brede informatie over veiligheid, vaartechniek èn het plezier van het motorbootvaren genomineerd.

In het programma ‘Denkend aan Holland’, een titel die verwijst naar het bekende gedicht van H. Marsman, wordt verslag gedaan van vaartochten met een motorboot over de prachtige Friese wateren.

’’Door deze vaartochten werd het mooie Nederland aan een breed publiek op een plezierige wijze gepresen-teerd. Motorbootvaren werd zo aantrekkelijk gemaakt en trok een paar miljoen kijkers. Het grote succes van dit programma is niet in de laatste plaats te danken aan Janny van der Heijden en André van Duin. Beiden beeldden het wel en wee tijdens de vaartochten op een soms serieuze en soms hilarische wijze uit. De televisieserie zal in 2022 worden voortgezet en dan zeker weer op hoge kijkcijfers kunnen rekenen.’’ aldus de organisatie.

’’Een nominatie is leuk, maar natuurlijk hadden we graag met Watersport-TV de Nationale Motorbootvaren Prijs gewonnen,’’ aldus Eric van Staten. ’’Dagelijks besteden wij op allerlei manieren aandacht aan de watersport, onder meer via de serie Holland Vaart (https://www.watersport-tv.nl/tp-31400-2/holland%20vaart) waarin wij net als in ’Denkend aan Holland’ de mooiste vaargebieden belichten. We hopen Janny van der Heijden en André van Duin volgend jaar op Boot Holland persoonlijk te kunnen feliciteren met de Motorbootvaren Prijs.’’

De prijs zou op 9 maart tijdens de opening van Boot Holland in Leeuwarden worden uitgereikt. Wegens de corona maatregelen gaat die beurs niet door. Daarom zal de prijs officieel uitgereikt worden tijdens de opening van Boot Holland op 8 maart 2023. Dan zal tevens de Nationale Motorbootvaren Prijs 2022 worden uitgereikt. Voor deze prijs komen naast nieuwe voordrachten ook de niet gekozen genomineerden weer in aanmerking. 

Foto: Omroep Max

 

33EA726B-7B57-4B26-8062-09B22965D0B1 33EA726B-7B57-4B26-8062-09B22965D0B1