Spontane inzamelingsactie voor Jachtwerf De Haas na grote brand

Levenswerk van eigenaren en 100 boten in as

DEN HAAG- In een botenloods van jachtwerf De Haas aan de Binckhorstlaan in Den Haag is zaterdagochtend brand uitgebroken. In de loods stonden circa 100 pleziervaartuigen die in de vlammenzee verloren zijn gegaan.

De brandweer kreeg omstreeks half 3 een melding. Bij aankomst bij de loods sloegen de vlammen uit het dak en werd direct opgeschaald naar een zeer grote brand. Brandweermensen van omliggende plaatsen waaronder Wassenaar, Monster, Leidschendam en Voorburg zijn ter plaatse.

Eigenaren van de boten die hun bezit in vlammen zagen opgaan, reageerden de afgelopen dagen verslagen. Velen waren de afgelopen wintermaanden druk aan het klussen geweest en waren nu in afwachting van de te waterlating.

Bijzonder en hartverwarmend is het medeleven aan de eigenaren van de jachtwerf. De Haas is een familiebedrijf dat al 101 bestaat en waar inmiddels de vierde generatie werkzaam is. Voor de gedupeerde eigenaren is spontaan een inzamelingsactie gestart. Wie dat wil kan donoren. Klik op Steun aan Jachtwerf De Haas (https://steunactie.nl/actions/view/help-jachtwerf-de-haas?id=8098).

 

Schermafbeelding Regio15

 

 

Schermafbeelding 2022-03-05 om 09.15.06 Schermafbeelding 2022-03-05 om 09.15.06