Organisatie Ronde om Texel kijkt uit naar 43e editie

Kind van het eiland Dorian van Rijsselberge in bestuur

TEXEL - De organisatie van de Ronde om Texel kijkt uit naar de 43e editie op zaterdag 18 juni. In de aanloop naar dit zeil/surfevenement heeft het bestuur versterking gekregen onder meer van tweevoudig Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe. 

”Sinds ik mij kan herinneren speelt die ene zaterdag in juni een belangrijke rol in mijn leven. Waar ik de afgelopen jaren ook was om te windsurfen, altijd zorgde ik ervoor dat ik op tijd thuis was voor het Rondje. Niets mooiers en simpelers dan het eiland rechts houden en gas geven.”

Binnen het bestuur zal Van Rijsselberghe de portefeuille sport op zich nemen. ”Door de pandemie hebben we helaas twee jaar niet kunnen varen. Dit jaar gaan we voor de 43e keer rond het eiland. Op de catamarans, op de windsurfplank gewoon door het water of foilend over het water: ik heb het allemaal gedaan en ik blijf het ook doen. Niet mooiers dan meevaren als je het mij vraagt. Je gaat mij dan voorlopig ook nog niet op een startschip zien als wedstrijdleider maar aan de voorkant denk en werk ik graag mee vanuit mijn ervaring. 

Versterking bestuur 

Naast Dorian van Rijsselberghe zitten sinds kort ook Niel van Hoff en de Texelse Emmeke Ran in het bestuur. Samen met voorzitter Jan Schouwstra en Tom de Lugt vormen zij het vijfkoppige bestuur van de Ronde om Texel.

Het nieuwe bestuur heeft zichzelf als doel gesteld om van de 43e editie op zaterdag 18 juni aanstaande een daverend succes te maken van. Voorzitter Schouwstra: ”Het strand bij Paal17 moet van donderdag 16 t/m zaterdag 18 juni weer echt ’the place to be’ zijn voor de watersportliefhebber en de Texelaar. Maar dat kunnen we als bestuur niet alleen. Daar hebben we onze ruim 300 vrijwilligers onwijs hard bij nodig, net als het Texelse bedrijfsleven!”

Voor de zeilers en surfers die mee willen varen, de inschrijving gaat op 15 maart open! En net als bij de laatste editie in 2019 zullen we er onder de naam WAVES Festival voor zorgen dat het ook op de kant weer een spektakel wordt met verschillende clinics, live muziek en natuurlijk iedere avond een goed feest. 

20190622_10_Mark Richter_WAVES_FESTIVAL_ZA_HR3539[2] 20190622_10_Mark Richter_WAVES_FESTIVAL_ZA_HR3539[2]
20190622_11_Mark Richter_WAVES_FESTIVAL_ZA_HR3672 20190622_11_Mark Richter_WAVES_FESTIVAL_ZA_HR3672