Hiswa te water 2022 begint vorm te krijgen

Annuleren watersportbeurs in Bataviahaven niet aan de orde

LELYSTAD - Natuurlijk was het vorig jaar een flinke tegenslag en teleurstelling voor zowel de organisatie als exposanten dat de Hiswa te water voor de tweede achtereenvolgende keer niet kon doorgaan. Positief als altijd lijkt volgens de organisatie dit keer niets in de weg te staan om van de 37e editie een mooie beurs te maken. Ook niet het dreigement van de directie van de Bataviahaven om alle evenementen te annuleren omdat de veiligheid van bezoekers niet meer gegarandeerd kan worden door achterstallig onderhoud aan onder meer de kades op de haven.

De plannen die er al lagen voor de Hiswa te water 2021, maar die vorig op het allerlaatste moment niet kon doorgaan vanwege de corona-beperkingen, worden geactualiseerd met de laatste trends en ontwikkelingen. Dit betekent dat er sowieso 15 primeurs zijn te zien. Maar waarschijnlijk zullen dat er tijdens de komende Hiswa te water nog veel meer zijn. De outdoor watersportbeurs wordt van 31 augustus tot en met 4 september gehouden in de Bataviahaven in Lelystad.

’’We hebben een groot aantal exposanten persoonlijk gesproken en velen hebben al gereserveerd. Het ziet er zeer positief uit,’’ aldus sales-manager Alex Hoeve. ’’Dutch Build / Dutch Pride wordt centraal gesteld  om de Mid- en Noord Europese markt te bewerken. Ook zijn wij zijn bezig met een aantal partijen om op donderdag 1 september de zogenaamde ’carrière dag’ te laten plaatsvinden. Dit om vooral te benadrukken dat een carrière heel goed kan worden opgebouwd in de maritime sector. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een succesvolle Hiswa te Water 2022.’’

Annuleren

In een update aan exposanten benadrukt Alex Hoeve dat de Hiswa te water gewoon in de Bataviahaven wordt gehouden. Hij reageert hiermee op het ’dreigement’ van Joop van Diest, directeur van de Bataviahaven, om alle evenementen in zijn haven te annuleren als de gemeente Lelystad nalaat om direct het achterstallige onderhoud aan te pakken. 

Een maand geleden is een brief naar de gemeente Lelystad gestuurd, de eigenaar van de haven. Volgens Van Diest kwam daar geen antwoord op. Hij ziet zich nu genoodzaakt om maatregelen te treffen. ”Alles wat we kunnen annuleren, zullen we annuleren.” Dat betekent dat charterschepen niet meer de haven inkomen, de Hiswa te Water wordt geannuleerd en ook opnames voor het televisieprogramma ’Bommetje’ van AVROTROS kunnen niet doorgaan. ”Wij kunnen de veiligheid niet garanderen”, stelt Van Diest in de regionale media.

Volgens Alex Hoeve heeft de organisatie uitgebreid contact met de bezorgde Van Diest gehad. ’’Achter de schermen speelt een politiek spel. Het eventueel annuleren van de Hiswa te water 2022 is niet aan de orde.’’

 

 

5546146E-65D0-4ECD-9576-17A530EE7490 5546146E-65D0-4ECD-9576-17A530EE7490
BB957C41-B49A-47FD-92EE-35DACBE75D1E BB957C41-B49A-47FD-92EE-35DACBE75D1E