Overgangsperiode bediening Nieuwermeersluis

Telefoonnummer op bord bij sluis niet meer in gebruik

AMSTERDAM- De Nieuwemeersluis, ook wel Schinkelsluis genoemd in Amsterdam is volgens diverse watersporters die geschut wilden worden, niet meer bereikbaar via het Waternet nummer 020-6087998. Wanneer je belt en de code invoert volgt wel de melding ’aanvraag geaccepteerd’, maar de melding schijnt niet binnen te komen bij de bedieners van de sluis. 

’’De situatie heeft te maken met de overgang van centrale bediening (op afstand) naar weer de lokale bediening in Amsterdam,’’ laat Waternet via woordvoerder Ton Boon aan Watersport-TV weten.
’’Het telefoonnummer dat staat vermeld op de blauwe borden hoort bij het aanvraagsysteem dat binnenkomt bij de centrale bediening. Vanwege de overgang naar lokale bediening zal dit nummer niet meer in gebruik zijn en (tijdelijk) afgeplakt gaan worden. We gaan dan een lokaal nummer vermelden dat is  gekoppeld aan een mobiele telefoon die op de bedienpost ligt en zal gelden voor een bepaald gebied. Omdat de Nieuwemeersluis vorige week is ontkoppeld van de centrale bediening, is het aanvraagsysteem op dat moment nog even online geweest en het bord nog niet afgeplakt.’’ 

’’Op de hoofdvaarroutes zoals de Kostverlorenvaartroute , waar de Nieuwemeersluis zich bevind, zal het telefoonnummer niet zichtbaar zijn. Dit ter voorkoming dat de bedienaar(s) plat worden gebeld door ieder bootje dat zich aanmeld. De bedienaar(s) kunnen de scheepvaart prima in de gaten houden d.m.v. een camera die gericht is op de Nieuwemeer. Een schutting van de sluis kan gemiddeld 20 minuten duren waardoor scheepvaart enige tijd moet wachten totdat deze gebruik kan gaan maken van een opening van de sluis. De scheepvaartseinen aan de buitenzijde geven aan of de sluis gereed is om in te varen.’’

De informatie over de telefoonnummers worden eerdaags wel kenbaar gemaakt op vaarweginformatie.nl (http://vaarweginformatie.nl).

 

 

06E8D909-348D-4457-A2B7-AD79B695D971 06E8D909-348D-4457-A2B7-AD79B695D971