Boot van het Jaar verkiezing 2022 

Kandidaten kunnen worden voorgedragen

LELYSTAD - De Hiswa te Water organisatie nodigt watersporters uit om kandidaten voor te dragen  voor de Boot van het Jaar verkiezingen 2022. Personen kunnen worden voorgedragen voor de Oeuvre Award. Bedrijven maken kans op de Startup Award 2022. Daarnaast kunnen boten worden voordragen voor de verkiezing in de categorieën zeilboten, motorboten en  sloepen & tenders.

Voorwaarde om op de keuzelijst voor de jury te worden opgenomen is  dat de voordracht voldoet aan de criteria zoals ze zijn vermeld op de site  www.bootvanhetjaar.nu (http://www.bootvanhetjaar.nu). Op deze website kunnen ook de voordrachten worden ingediend.  

Vijf categorieën Boot van het Jaar verkiezing 2022  

Dit jaar zijn voordrachten mogelijk in vijf categorieën:  

1) Oeuvre award: voor mensen die zich langere tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de  watersport. 

2) Startup Award: voor jonge bedrijven in de watersport die succesvol zijn met een nieuwe  formule of voor nieuwe doelgroepen. 

3) Zeilboot innovatie award: voor nieuwe, innovatieve zeilboten  

4) Motorboot innovatie award: voor nieuwe, innovatieve motorboten 

5) Sloepen en tenders innovatie award: voor nieuwe, innovatieve sloepen en tenders.  De laatste genoemde categorie is dit jaar nieuw. 

Procedure 

Alle voordrachten voor de Boot van het Jaar verkiezingen 2022 moeten voor 1 juli 2022 binnen zijn. Een jury van watersportjournalisten en experts uit de branche zal in de maand  juli de voorgedragen boten, personen en bedrijven beoordelen en uit alle voordrachten een  shortlist voor de vijf verschillende categorieën samenstellen. Elke shortlist bestaat uit drie  genomineerde boten, personen of bedrijven. De drie genomineerde boten per categorie  worden tijdens proefvaartdagen voorafgaand aan de Hiswa te water door de juryleden  beoordeeld.

Na de proefvaartdagen zal de jury de uiteindelijke winnaars kiezen. Tijdens de  Hiswa te water van 31 augustus t/m 4 september wordt op elke beursdag in Lelystad één  van de prijzen uitgereikt.  

Kent u bedrijven, personen of boten die het verdienen om met een bijzondere prijs te  worden gelauwerd, ga naar www.bootvanhetjaar.nu, en dien vandaag nog uw voordracht in. 

57C65773-F447-4F00-AC06-B74AD1568018 57C65773-F447-4F00-AC06-B74AD1568018