Watersport-TV voor de camera van NH-Nieuws

Over de vermeende drukte op het water en een idyllisch plekje

NIEUWE NIEDORP- Als de zon schijnt en het is mooi weer dan melden de collega’s van de andere media zich maar al te graag aan de waterkant. Zo werd watersportverslaggever Eric van Staten door Kelly Blok van NH Nieuws benaderd voor een reportage over de vermeende drukte op het water. Tegelijkertijd wilde ze een nagenoeg onontdekt plekje weten in de kop van Noord-Holland.

Met de redactieboot van Watersport-TV voer Eric met Kelly op een zonovergoten vrijdag van Oudkarspel naar Nieuwe Niedorp. Daar heb je de Rijd, een achter het riet verscholen passantenhaven. Wie met de boot via het kanaal Kolhorn onderweg is naar de Noordkop komt er langs.

De Rijd is een plek voor rustzoekers. Grenzend aan de kade is een groot grasveld waar je heerlijk kunt zitten. Een fiets is wel handig als je boodschappen wilt doen. Dat kan onder meer in het nabijgelegen Winkel. Helaas is restaurant De Rijd sinds de corona-uitbraak gesloten. De vorige uitbater is gestopt en een nieuwe is nog niet gevonden. Ook is het toiletgebouw gesloopt.

In de reportage van NH Nieuws gaat het niet alleen over dit idyllische plekje, maar ook over de vermeende drukte op het water. Hiervoor sprak Kelly met sluiswachter Geert Schoonbrood van de Roskamsluis. Die deelt de mening van Eric van Staten dat het met de drukte op het water in Noord-Holland en dus ook de Noordkop wel meevalt. 

’’Noord-Holland is een geweldig vaargebied, met prima jachthavens en faciliteiten alleen zou dat veel meer gepromoot moeten worden. Dat gebeurt, als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld Friesland, nog onvoldoende. De watersport wordt nog altijd slecht verkocht en dat is jammer,’’ aldus Eric die binnenkort voor de serie ’Holland Vaart’ weer op pad gaat. Niet in zijn ’eigen’ Noord-Holland, maar in Groningen en Friesland.

Bekijk de gehele reportage en klik op NH Nieuws. (https://www.nhnieuws.nl/nieuws/305241/het-is-niet-overal-te-druk-op-het-water-deze-idyllische-vaarroute-wil-je-niet-missen)

34104C27-43FD-4366-897F-42E69C3A97CB 34104C27-43FD-4366-897F-42E69C3A97CB