Waargebeurd (zeil)drama opent Nederlands Film Festival

'Zee van tijd' in september in wereldpremière

UTRECHT- ’Zee van tijd’’ van regisseur Theu Boermans opent de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Scholten van Aschat vertolken de hoofdrollen in dit op waargebeurde feiten gebaseerde (zei)ldrama, dat op woensdag 21 september zijn wereldpremière beleeft.

Bekijk de trailer. (https://youtu.be/8W9RvtMLiLw)

Een jong koppel maakt in de jaren ’80 een zeiltocht met tragische afloop. Na 40 jaar ontmoeten zij elkaar opnieuw. De openingsfilm is op de premièreavond in het hele land in meerdere bioscopen bij te wonen. De kaartverkoop van de openingsfilm en andere evenementen verloopt via filmfestival.nl. 

Het jonge koppel Lucas en Johanna (Reinout Scholten van Aschat en Sallie Harmsen) en zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden (Gijs Scholten van Aschat en Elsie de Brauw) elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

Zee van tijd is geregisseerd door Theu Boermans (1000 Rosen (Gouden Kalf voor Beste Film), De Partizanen (Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama), musical Soldaat van Oranje). Het scenario is geschreven door Marieke van der Pol (De tweelingBride Flight, Bankier van het verzet). Dutch FilmWorks distribueert Zee van tijd landelijk in de bioscopen vanaf 13 oktober.

NFF – Festival 

Alles draait om film, digitale cultuur, series én contact op de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Ontmoet filmmakers en ga met hen in gesprek tijdens hun Mastertalks. Bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem of beleef verhalen op unieke wijze tijdens Storyspace. Zie, voel en proef van woensdag 21 tot en met vrijdag 30 september de festivalsfeer in de bioscopen, filmtheaters en cafés door Utrecht en daarbuiten. Door heel Nederland vinden premières plaats van de Nederlandse openings- en slotfilm. Ga het met eigen ogen zien, alleen of met je filmdate van 21 t/m 30 september op het NFF in Utrecht en Nederland! 

Voor meer informatie: Nederlands Film Festival. (https://www.filmfestival.nl)

 

 

Zee van Tijd - Still 1 Zee van Tijd - Still 1