Derde editie Coastal Loosdrecht succesvol

LOOSDRECHT- Zaterdag 25 juni werd door de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’) voor de derde keer Coastal Loosdrecht georganiseerd.

Coastal Loosdrecht is een roeiwedstrijd voor z.g. Yole de Mer, roeiboten die geschikt voor ruw water zoals kustwateren of grote plassen met veel golfslag zijn. De boten zijn net zo glad als de traditionele roeiboten maar breder en stabieler. Sinds enige tijd wordt er een NK Coastal Rowing gehouden en de wedstrijden van zaterdag is één van de acht wedstrijden voor het Nationaal Kampioenschap. De winnaar van dit NK zal uitgezonden worden naar het WK dat in september in Saundersfoot in Engeland gehouden zal worden.

Er meldden zich zaterdag 17 boten aan de start, 8 dames en 9 heren equipes. Iedere equipe voer één heat met vier of vijf boten. De heatindeling werd gemaakt aan de hand van het tussenklassement van het NK. De beste teams in dat klassement voeren dus tegen elkaar. De 17 deelnemende boten moesten het op Loosdrecht niet hebben van de barre omstandigheden. Een zeer kalme wind van amper 3 Bft zorgde voor een bijna vlakke plas.

Op de eerste plas van Loosdrecht was een bijna 5 km lang parcours uitgezet. De deelnemende boten moeten een aantal boeien ronden, waarbij het aankwam op tactiek en stuurmanschap.

De eerste heat startte om 10.30 en toonde de suprematie van KNZ&RV Muiden bij het vrouwen Coastal Rowing duidelijk aan. Zij bezetten de eerste en de derde en vierde plaats. Alleen het team van Amstel kon zich tussen de boten uit Muiden op de tweede plaats nestelen. In de tweede dames heat ging de overwinning naar de het team van de KWVL.

Bij de eerste heat voor de heren, met 5 boten, was het optreden van de ploeg van De Laak/Laga imponerend. Nummer twee KNZ&RV/ Okeanos kwam pas 20 seconden later over de finish.

De tweede heren heat werd gewonnen door de ploeg van de organiserende vereniging KWVL.

Organisatoren en deelnemers konden terugkijken op een mooie wedstrijddag met terechte winnaars