2 bijzondere boten op internationale Bootveiling

GTO airboat en Conicraft Weekender

NAARDEN - Bootveiling.com heeft de opdracht gekregen ruim 60 boten afkomstig uit particulier bezit door middel van een online veiling te verkopen. De boten worden geveild omdat de eigenaren graag hun boot en liefde voor de watersport willen overdragen, zodat er weer actief met de boot gevaren gaat worden door enthousiaste nieuwe watersporter.

In juli en augustus hebben is er een ruim aanbod van zeilboten, motorboten en klassieke sportboten die voor iedere watersporter tot de verbeelding spreken: een klassieke Hasselter Aak, Venema motorkruiser, Tengro kruiser, Lelievlet, diverse Rib’s met buitenboordmotor, Mcgregor zeilboot, Sea-Ray speedboot, 2 sleepboten en diverse budget motor- en zeilboten.

Bootveiling constateert dat veel mensen op het laatste moment alsnog besluiten om met een boot op vakantie te gaan als gevolg van o.a. problemen met het vliegverkeer en de onzekerheid door de oorlog in Oekraïne. Via de veiling kunnen ze dan nog op korte termijn beschikken over een boot naar wens.

Airboot

Een bijzonder object tijdens deze veiling is een GTO Airboot, welke eigenlijk een ‘Barnfind’ is. De boot is namelijk in nieuwstaat, maar staat in opslag sinds 2014.

Deze boot is speciaal gebouwd als vervoermiddel in moerassige en/ of ondiepe gebieden waar een standaard binnen- of buitenboordmotor onpraktisch zou zijn. Maar in Nederland, met de opkomst van waterplanten (Fonteinkruid), zou het ook een goede uitkomst zijn om te varen op de Nederlandse randmeren waar veel overlast is van waterplanten. Van alle boten is een uitgebreide beschrijving met foto’s te vinden op de website en natuurlijk kunnen boten worden geïnspecteerd op de diverse locaties in Nederlanden België.

Daarnaast is er de volgende ‘Barnfind’: een Schitterende Conicraft 840 Weekender, welke in eigen beheer geheel gebouwd is door de huidige eigenaar. De nieuwe eigenaar zal dit sjieke jacht waarderen om zijn mooie lijn, maar veel watersporters zullen gegarandeerd hun hoofd omdraaien wanneer dit jacht statig voorbij snelt.

Veilingmeester Jeroen Bolweg verwacht dat de motorboten en zeilboten veel belangstelling van zowel nieuwe watersporters als boot-liefhebbers zal krijgen. “Het is nu de tijd om een boot te kopen, zodat je kan genieten van een onbezorgde vaarvakantie.’’

Zaterdag 16 Juli van 10 tot 12 uur zijn er kijkdagen door heel Nederland en België. Aanmelden is noodzakelijk op de website van bootveiling.com

Voor alle details kun je kijken op de website van bootveiling.com. De veiling is ‘as is where is’, dus de boten worden geveild in de staat waarin hij zich bevindt. De koper zal zelf moeten zorgen voor het ophalen na gunning.

Alle informatie is te vinden op www.bootveiling.com (http://www.bootveiling.com).

A6A3A0BA-442F-4EB9-B91C-A7AA5EA5A504 A6A3A0BA-442F-4EB9-B91C-A7AA5EA5A504
C0B48478-7123-448E-BCCE-DDE49795F9C9 C0B48478-7123-448E-BCCE-DDE49795F9C9