Facelift voor Saxdor bestseller 320 GTO

Presentatie tijdens Cannes Yachting Festival

CANNES- De Finse botenbouwer Saxdor presenteert het nieuwe gezicht van zijn bestseller 320 GTO model op het 2022 Cannes Yachting Festival. De belangrijkste verandering komt met de vernieuwde lay-out: de standaard biedt veel ruimte, terwijl de opties een laag van functionaliteit toevoegen.

Van de vijf mogelijke varianten, die kunnen worden aangepast voor drie tot negen personen, is er nu een verschuifbare rij met drie stoelen op een draaibare basis zodat de passagiers individueel kunnen beslissen in welke richting ze willen kijken. De dinette-indeling doet niets af aan het comfort - met kussens over de tafel wordt het een groot zonnebed.

Saxdor 320 GTO is geüpgraded met een automatisch bedieningssysteem voor de rugleuning, waarbij het kantelmechanisme met slechts een druk op de knop kan worden bediend. De laatste update biedt ook toegang tot de elektrische functies van de boot via één multifunctionele digitale plotter. De bediening van het gehele elektrische systeem - verlichting, airconditioning, claxons, pompen, entertainmentsystemen en meer - vanaf één centrale plaats is nog nooit zo eenvoudig geweest. De nieuwe stuurautomaat optie is een handige oplossing die uw Saxdor 320 GTO op een vooraf ingestelde koers houdt.

De verandering zou niet compleet zijn zonder speciale aandacht voor het uiterlijk. Het kan nu worden aangepast met een van de drie Gelcoat romp kleuren, een nieuwe bekleding palet, en andere interieur design elementen.

Naast de nieuwe varianten, blijven de klassieke kenmerken van de Saxdor 320 GTO, die het tot een bestseller maakten, intact. De elektrisch bedienbare zijterrassen, die zich ontvouwen tot privé-zwemplatforms, maken het achterdek zowel uitgestrekt als functioneel. Gecertificeerd voor maximaal 700pk, met twee Mercury buitenboordmotoren, kan de Saxdor 320 GTO een topsnelheid bereiken van ruim boven de 50 knopen met een optimale kruissnelheid tussen de 20 en 40 knopen. De enkele V8-motor met 300pk heeft naar schatting een topsnelheid van 40 knopen met een kruissnelheid in de buurt van 30 knopen.

Over Saxdor Yachts

Saxdor Yachts is een Finse fabrikant van motorboten met hoofdkantoor in Helsinki en eigen productiefaciliteiten in Ełk, Polen. Het bedrijf biedt vier series motorboten aan: de 200, 205, 270 en 320 (in GTO-, GTC- en GTR-versies) en is van plan om in de zomer van 2023 toe te treden tot de 40’’-categorie met de Saxdor 400 GTC. Saxdor motorboten worden verkocht via een dealernetwerk in meer dan 40 landen op vijf continenten. In Nederland is Kempers watersport dealer.

 

 

E3613DEC-F1D0-4F75-AE6F-4014AA4D1CDB E3613DEC-F1D0-4F75-AE6F-4014AA4D1CDB