Tien nieuwe afleveringen van Vaarplezier de serie

Vanaf donderdag 22 september online

AKERSLOOT - Tien nieuwe afleveringen van Vaarplezier de serie gaan online. De eerste aflevering in de reeks is vanaf donderdag 22 september te zien via onder meer Watersport-TV. Vaarplezier behoort al vele jaren tot de populairste informatieve online watersportseries.

In ’Vaarplezier de serie’ worden allerlei onderwerpen behandeld die direct of indirect met het varen te maken hebben. ’’Het zijn onderwerpen waar booteigenaren veel vragen over hebben of moeite mee hebben. Zoals het aanleggen. Uit de box varen. Het rijden met een boot op een trailer en het veilig te water laten. Het gebruik van een marifoon. De voorrangsregels op het water,’’ aldus de ervaren vaarinstructeur Arjen Bergijk die de serie presenteert.

Onderwerpen die in de nieuwe serie behandeld zullen worden zijn onder meer de weer apps, waarvoor Arjen sprak met de bekende weerman Henk Huizinga. Veel watersporters laten hun vaardag bepalen door populaire apps als Buienradar, maar hoe betrouwbaar zijn deze apps ? In een aparte aflevering bespreekt Henk wolken. 

Veel boten zijn tegenwoordig uitgerust met een boegschoef, maar hoe werkt die precies en hoe kun je de boegschroef het beste gebruiken. We laten het zien. Heb je een reddingvest dan moet je die om de twee jaar laten keuren. Daarnaast is het belangrijk dat je met enige regelmaat zelf een check doet. Samen met Sebastiaan Gerritsma van Besto demonstreren we waar je op moet letten. Ook laten we zien wat er gebeurt als je met een reddingsvest te water valt.

Met Hans van Meer, expert van EOC verzekeringen gaat Arjen in op het gevaar van het dodelijke H2S gas. Ruik je rotte eieren aan boord, dan is het zaak snel te handelen. Moeite om een landvast om een meerpaal te gooien? Of je boot goed vast te leggen? Met de tips van Arjen, lach je er straks om.

Niets leuker dan op een mooi plekje voor anker gaan. Maar welk anker heb je voor jouw boot nodig? Maar ook welke anker lijn of ketting?

Dit en nog meer onderwerpen komen aan bod in tien nieuwe afleveringen van Vaarplezier de serie. Om de veertien dagen gaat een nieuwe aflevering online. De serie is te zien op Watersport-TV, via de Varende vrienden van EOC, de Waterkaarten App en diverse andere social mediakanalen waaronder ons Youtube kanaal.

Wil je nu al je vaarkennis opfrissen en je vaarvaardigheden verbeteren? Ga dan naar onze speciale Vaarplezier pagina. Klik Hier (https://www.watersport-tv.nl/tp-31400-2/vaarplezier%20de%20serie) om alle eerdere afleveringen te bekijken.

Vaarplezier wordt mogelijk gemaakt door EOC verzekeringen, Vetus, Lankhorst Taselaar en Besto. 

Veel Vaarplezier!

 

 

5062FBD4-29E1-4470-908E-680B6F7BAF55 5062FBD4-29E1-4470-908E-680B6F7BAF55