Goed moment om je boot te schilderen

Aan het einde van het vaarseizoen

AALSMEER- Het watersportseizoen loopt langzaam naar het einde en de eerste boten staan alweer in de winterstalling. Heb je schilderwerk aan je boot...dan is het verstandig om dit direct te gaan doen. En niet te wachten tot het voorjaar. Waarom? Dat legt Alphonso Westerhof - Gerding van Epifanes uit in de Watersport-TV serie ’Bootklussen.’

Aan het einde van het vaarseizoen heb je genoeg te doen om je boot winterklaar te maken. Opruimen, spullen van boord halen, schoonmaken...Als de boot in de winterstalling is gezet, dan ontbreekt de zin en energie om direct door te pakken. Zo leert de praktijk. De noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden, worden tot het volgende voorjaar uitgesteld. Als je nog schilderklussen hebt, dan kun je dit beter direct aanpakken. Simpelweg omdat de condities hiervoor in het najaar vaak beter zijn dan in het voorjaar. Neem alleen al de temperatuur. In de serie ’Bootklussen’ geeft Alphonso Westerhof-Gerding je diverse praktische tips.

Hoe voorkom je condensvorming? Waarom moet je na het schilderen het licht in de winterstalling nog enige uren laten branden? Wat het beste moment om te gaan schilderen. Waarom is de luchtvochtigheid zo belangrijk? Waar bewaar je de verf? En waarom is een goed stappenplan zo belangrijk?

Bekijk deze aflevering van Bootklussen (klik hier) (https://youtu.be/3znXa9Pg0Ns).

De serie Bootklussen is mede mogelijk door Verf-en lakfabriek W.Heeren en zoon.

17EEC1D6-D59B-462D-A83C-304A44934CB5 17EEC1D6-D59B-462D-A83C-304A44934CB5