Van tekentafel tot Antaris Seventy5

Mini-documentaire over de totstandkoming van nieuwe sloep

WOUDSEND- In de mini-documentaire Van tekentafel tot Antaris Seventy5 (https://youtu.be/oLrr7m1a-nw) volgt Watersport-TV de totstandkoming van dit nieuwe model van Aquatec dat op de Hiswa te water in september 2022 werd gepresenteerd.

De docu begint op 2 maart j.l. in Heerenveen waar een delegatie onder leiding van Aquatec directeur Klaas Schiphof op werkbezoek gaat bij NedCam. Daar wordt op dat moment gewerkt aan de plug en mal van de nieuwe Seventy5. Volgens Aldert van der Meer van Gaastmeer design is elektrisch varen het uitgangspunt geweest bij het ontwerpen van de Seventy5.

Nadat de plug en mal klaar zijn worden die naar Zwaag gebracht. Daar worden de rompen van alle modellen van Aquatec gemaakt in de eigen polyesterfabriek. Dat blijkt echt teamwerk te zijn. Voor de afbouw en installatie van apparatuur en motoren worden de sloepen naar Woudsend gebracht. 

De mini-documentaire laat het complete proces zien van het ontwerpen en het bouwen van een nieuwe sloep. Tussen de eerste schets en de presentatie op de Hiswa te water zat ruim anderhalf jaar. Volgens sales manager Dick Dalman waren al voordat er daadwerkelijk werd gestart met de bouw van de eerste sloep, al meerdere boten verkocht. ’’Dat is bijzonder.’’

Naar documentaire, klik op Van tekentafel tot Antaris Seventy5 (https://youtu.be/oLrr7m1a-nw).

Naar video van Vaarimpressie (https://youtu.be/yc_TzGU2ptY).

DSC_3713 DSC_3713
4075652_1288859 4075652_1288859