Annemiek Bekkering nieuwe project manager Sailing Innovation Centre

Oud-olympisch zeilster terug naar haar grote liefde

SCHEVENINGEN- Per 1 januari vervult oud-olympisch zeilster Annemieke Bekkering de functie van project manager bij het Sailing Innovation Centre. Zij vervangt de huidige project manager Inge de Zeeuw die naar het buitenland vertrekt. 

De 49er FX zeilster was 11 jaar actief op het hoogste niveau. Zij nam deel aan drie Olympische campagnes in verschillende teams. Met Annette Duetz won zij twee wereld titels en een Europese titel. In 2021 sloot zij haar carrière af met een bronzen olympische medaille in Tokyo.
 
Tijdens haar Olympische carrière heeft Annemiek de bachelor Bewegingswetenschappen afgerond. In haar nieuwe rol bij het Sailing Innovation Centre kan ze deze kennis inzetten. ’’Ik kijk er naar uit om na mij zeil carrière de zeilsport op deze manier te blijven ondersteunen. Wat kan er nog beter en sneller en hoe kunnen we nog net een beetje slimmer trainen?’’, aldus Bekkering.
 
Nadat Annemiek stopte als topsporter, werkte zij als coach voor groei en ontwikkeling van individuen. Nu keert zij terug naar haar grote liefde, het zeilen, de wind en het water. In haar nieuwe rol als project manager van het Sailing Innovation Centre komen zeilen, topsport, innovatie en samenwerken bij elkaar.
 
Het Sailing Innovation Centre zet zich onder andere in opdracht van het Watersportverbond in om via innovaties en data de kans op medailles in de zeilsport te vergroten. In de functie van projectmanager zal Annemiek veel energie stoppen in de samenwerkingen tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en de gemeente Den Haag om de positie van deze stad als sportstad te versterken.
 

EE32BE5A-48AC-47B0-9044-DEB92A7F1E24 EE32BE5A-48AC-47B0-9044-DEB92A7F1E24