Naish overgenomen door Kubus Sports

Windsurf pionier Robby Naish doet stap terug

NIJKERK- Naish, het bedrijf van 24-voudig wereldkampioen windsurfen en pionier op het gebied van Stand Up Paddling, Kiteboarding en Wingsurfing Robby Naish, is overgenomen door Kubus Sports. Een in Nederland gevestigd internationaal toonaangevend platform voor sportartikelen. Met de overname versterkt Kubus Sports haar wereldwijde marktpositie binnen de fun & watersport industrie.

Kubus Sports heeft Nalu Kai Incorporated overgenomen, (de in Maui gevestigde werkmaatschappij van het merk Naish) evenals haar dochteronderneming Pacific Board Sports, (het Amerikaanse distributiebedrijf van Naish).

Naish en Kubus Sports hebben een lange en respectvolle geschiedenis van meer dan 20 jaar, waarbij Kubus Sports is opgetreden als een value-added distributiepartner voor Naish’ watersportartikelen in Europa. De verkoop van Naish aan Kubus Sports brengt de samenwerking naar een nieuw niveau en zal een impuls geven aan verdere groei en investeringen in het bekende en baanbrekende watersportartikelenmerk. Naish en Kubus Sports zullen hun organisaties integreren met als doel de productontwikkeling, productportfolio, verkoop en operaties verder te versterken.

Robby Naish blijft productinnovatie stimuleren en blijft aan als merkambassadeur. Naish’ Hawaiian hoofdkwartier zal de kern blijven van het R&D programma en het erfgoed van het merk voor toekomstige marketing. Naish’ verkooporganisatie op het vasteland van de VS zal verder worden versterkt.

Thuisbasis

Kubus Sports wil een thuisbasis opbouwen van premium sportuitrustingsmerken: van fun & watersport tot wintersport en veldhockey. Naast het legendarische merk Naish omvat het portfolio van +10 premium iconische merken onder meer Prolimit en STX, beide toonaangevende fun & watersportuitrustingsmerken die wereldwijd in 60+ landen worden gedistribueerd. Met de overname van Naish heeft Kubus Sports een volgende stap gezet in het opbouwen van een internationaal toonaangevend platform van sportuitrustingsmerken, na de overname van Brabo Hockey en Princess Hockey en de introductie van nieuwe merken zoals Ohana en Brabo Padel. Door onderdeel te worden van Kubus Sports kan Naish de verbreding van zijn productportfolio versnellen, terwijl het zijn wereldwijde distributiekracht en aanwezigheid op alle wereldmarkten verder versterkt.

Gestart in garage

Robby Naish merkt op: ”Mijn ouders begonnen Naish Hawaii in onze garage in Kailua in 1979, met het maken en verkopen van op maat gemaakte windsurfplanken die over de hele wereld werden gebruikt en gekoesterd. Midden jaren ’90 breidde ik het bereik van het merk Naish uit met de lancering van Naish Sails Hawaii windsurfzeilen. Een kwart eeuw later is het merk Naish uitgegroeid tot een compleet boardbedrijf met een volledig assortiment producten voor windsurfen, kitesurfen, Stand Up Paddling, foil surfing en wing foiling.’’

De drijvende kracht achter het Naish bedrijf is altijd de liefde geweest voor deze sporten en een onsterfelijke passie voor het spelen met de wind en golven. ’’Ik ben trots op wat we bereikt hebben. Maar ik ben ook tot het besef gekomen dat ik het bedrijf zover heb gebracht als mijn passie, kennis en knowhow toelaten. Om het merk Naish volledig tot zijn recht te laten komen is een nieuwe richting, structuur en energie nodig. Dit partnerschap met Kubus Sports zal dat bieden, evenals de middelen en infrastructuur die nodig zijn om de uitdagingen van een snel veranderend business landschap aan te gaan. Ik ben enthousiast om met Kubus Sports het Naish merk naar het volgende niveau te zien brengen. Ik ben ook enthousiast om mijn leven een beetje te vertragen. Deze overname bevrijdt mij van de dagelijkse werkzaamheden en stress en stelt mij in staat om me opnieuw te concentreren op waarom ik dit in de eerste plaats ben gaan doen: het water op gaan... zeilen, voor het pure plezier en genot ervan. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst te varen met Kubus Sports en het merk Naish, en mijn passie voor water, wind en golven te blijven delen met mensen over de hele wereld.”

Levende legende

Alex Cretier, CEO bij Kubus Sports, vult aan: ”Bij Kubus Sports zijn we buitengewoon enthousiast over deze kans voor beide bedrijven. We zullen de distributie en het portfolio van het merk Naish verder versterken. De overname brengt ons tegelijkertijd in een positie om onze aanwezigheid in alle belangrijke markten over de hele wereld te vergroten. Het merk Naish is uniek, gebaseerd op Hawaï en draagt de naam van de levende legende in alle waterdisciplines. Als je je wilt identificeren met een van onze watersporten, is er één merk dat liefde voor de sport uitstraalt en dat is Naish. Samen met Robby blijven we werken aan het uitbouwen van ons merk.”

 

Over Naish

Naish werd in 1979 opgericht als een van de eerste watersportuitrustingsmerken door voormalig wind- en kitesurfwereldkampioen Robby Naish en heeft zijn hoofdkantoor in Maui, Hawaï, de Verenigde Staten. 

 

Scherm­afbeelding 2023-01-10 om 13.36.12 (2) Scherm­afbeelding 2023-01-10 om 13.36.12 (2)