200.000 zeilers aan start van Virtual Regatta verwacht

De wereld rond racen achter je computer

ALICANTE- Virtual Regatta en The Ocean Race hebben hun partnerschap verlengd voor de editie 2023 van de bemande race rond de wereld, die op 15 januari van start gaat in Alicante (Spanje). Naar verwachting zullen meer dan 200.000 spelers deelnemen aan de Virtual Regatta Offshore en Inshore versies van de Race.

”We zijn blij om voor de vierde keer de Official Game of The Ocean Race te zijn en zijn trots om geassocieerd te worden met een van ’s werelds belangrijkste races, evenals een evenement dat zich inzet voor de bescherming van de oceaan,” zegt Tom Gautier, hoofd van Virtual Regatta Offshore. ”E-Sailing groeit gestaag en trekt steeds meer spelers aan. We verwachten de komende zes maanden meer dan 200.000 spelers op Virtual Regatta Offshore en Inshore.’’

De Metaverse

2023 wordt ook het jaar van de Metaverse voor Virtual Regatta en The Ocean Race, die worden ondersteund door Accenture. ”De Metaverse is een nieuwe en exclusieve ervaring ontwikkeld door Virtual Regatta en The Ocean Race, die het straks mogelijk maakt om de fysieke en virtuele race te volgen in een volledig digitaal koersdorp. Gamers en liefhebbers zullen elkaar kunnen ontmoeten, het fysieke en digitale evenement kunnen volgen en nog veel meer”, legt Tom Gautier uit. ”Deze virtual reality-opstelling zal de fanervaring verder verbeteren,” voegt hij eraan toe.

Twee Ulysse Nardin-horloges

Voor deze editie van The Ocean Race Virtual hebben The Ocean Race en Ulysse Nardin besloten om hun gezamenlijke inzet voor de Oceaan te tonen met een eerste limited edition, duurzaam luxe uurwerk: de Diver The Ocean Race . Als Official Timekeeper van The Ocean Race in real life en op Virtual Regatta Offshore, zal de in 1846 opgerichte onafhankelijke horlogemaker een officieel racehorloge overhandigen aan de winnende eSkipper van de editie 2023 van The Ocean Race op Virtual Regatta Offshore. 

De Stopover E-Cup

De Stopover E-Cup is gebaseerd op de Virtual Regatta Inshore en bestaat uit acht IMOCA uitdagingen die plaatsvinden tijdens de tussenstops van The Ocean Race. De winnaars kwalificeren zich voor de halve finale van het eSailing Wereldkampioenschap en ontvangen prijzen uitgereikt door The Ocean Race.

De winnaar van elke uitdaging van Virtual Regatta Inshore kwalificeert zich voor een live finale die begin juli wordt uitgezonden in Ocean Live Park in Genua en op sociale netwerken. De winnaar kwalificeert zich voor de halve finale van het eSailing Wereldkampioenschap. De top 3 ontvangt geschenken van The Ocean Race.

Hogerop in klassement

Zoals in elke race hebben degenen die beter willen presteren de mogelijkheid om een Full Performance Pack te kopen. Dit is beschikbaar in zowel de IMOCA- als de VO65-klasse en stelt spelers in staat hun snelheid te verhogen en hun ervaring te verbeteren.

 

The Ocean Race on Virtual Regatta Offshore

Start of Leg 1 of the Around the World Race and Stage 1 of the Sprint Cup: January 15th from Alicante (Spain)
Start of Leg 2: January 25th from Cabo Verde (Cabo Verde)
Start of Leg 3 : February 26th from Cape Town (South Africa)
Start of Leg 4: April 23rd from Itajaí (Brazil)
Start of Leg 5 : May 21st from Newport (USA)
Start of Leg 6 of the Around the World and Stage 2 of the Sprint Cup: June 8th from Aarhus (Denmark)
Start of Leg 7 of the Around the World and Stage 3 of the Sprint Cup: June 15th from The Hague (Netherlands)

Virtual Regatta Inshore 

Alicante E-Cup: January 8th-12th
Cabo Verde E-Cup: January 22nd-25th
Cape Town E-Cup: February 12th-15th
Itajaí E-Cup: April 3rd-6th
Newport E-Cup: May 12th-15th
Aarhus E-Cup: June 1st-5th
The Hague E-Cup: June 12th-15th
Genoa E-Cup: June 25th-28th


Voor meer informatie: https://www.virtualregatta.com/en/?langue=fr (https://www.virtualregatta.com/en/?langue=fr)

F4124A95-2BC3-46B8-9C2B-D5C8C3CE2305_4_5005_c F4124A95-2BC3-46B8-9C2B-D5C8C3CE2305_4_5005_c