100e Zeiltraining Winning Tactics door Erik van Vuuren

Jachtclub Scheveningen eert boegbeeld zeezeilen

SCHEVENINGEN - Op dinsdag 21 februari 2023 geeft meervoudig wereldkampioen zeezeilen en internationaal zeil expert Erik van Vuuren zijn 100e zeiltraining Winning Tactics. 

Veel zeezeilers zijn ooit begonnen in Scheveningen en behoren inmiddels tot de wereldtop. Ze varen mee met  o.a. de Ocean Race die 11 juni 2023 Scheveningen aandoet en daarmee is Jachtclub Scheveningen een leverancier geworden van winnaars. 

Dankzij het programma van Van ZOP tot TOP (https://youtu.be/HAWVPGUIYS4) waarbij jeugd in de Zoute Optimist kennismaakt met de zeilsport, is Scheveningen een kweekvijver geworden van zeiltalent en met succes. Ook de investeringen in het TOP-zeilcentrum en de kennis die leden van Jachtclub Scheveningen met elkaar delen dragen hiertoe bij. Met de kennis en geheimen in de training de ‘Winning Tactics’, helpt Van Vuuren zeilers om kampioen te worden en heeft aan het succes een grote bijdrage geleverd. 

Daarom ontvangt Erik van Vuuren uit handen van voorzitter Marcel Schuttelaar het certificaat Lid van Verdienste van Jachtclub Scheveningen. De uitreiking en de 100e Winning Tactics vinden plaats op 21 februari 2023 om 20.00 uur in het nieuwe drijvende clubhuis van Jachtclub Scheveningen aan de Hellingweg in Scheveningen en is toegankelijk voor iedereen. Een live stream wordt uitgezonden door JCS TV en is te volgen op www.jachtclubscheveningen.com (http://www.jachtclubscheveningen.com). Een bijzonder jubileum in het jaar dat Jachtclub Scheveningen haar 50-jarig jubileum viert. 

Boegbeeld

Erik van Vuuren is in 2012 uitgeroepen tot zeezeiler van het jaar en won daarmee in de categorie zeezeilen de vermaarde Conny van Rietschoten Trofee. De jury prees de meervoudige wereldkampioen als boegbeeld voor het Nederlandse zeezeilen. 

Indrukwekkend mag zijn zeil CV worden genoemd. In 1999 won hij met het Nederlandse zeilteam voor het eerst in de geschiedenis de befaamde Admirals Cup en de Conny van Rietschoten Trofee. Twee wereldtitels volgden, winst in bekende offshore races en ontelbare Nederlandse titels. In 2014 leidde hij als teamcaptain een groep van zes internationale kiters non-stop over de Atlantische oceaan, een project waarvan het slagen door velen als onmogelijk werd geacht. 

Weinig zeilers in de wereld hebben én de technische kennis én de expertise om teams te bouwen, om zo successen te boeken. Wat een voorrecht is het dat Erik de Nederlandse zeilerij en in het bijzonder aan de zeilers in zijn Scheveningse achtertuin al 15 jaar zijn geheimen van succes deelt. 

Zijn passie, talent en aanstekelijk enthousiasme heeft menig zeiler & zeilteam boven zichzelf uit laten stijgen.   

 

 

 

 

 

 

 

Untitled Untitled
Untitled Untitled