Team Holcim - PRB (SUI) wint In-Port Race (+ video)

Ideale zeilomstandigheden in Kaapstad

KAAPSTAD- Team Holcim - PRB (SUI) heeft vrijdagmiddag in Kaapstad In-Port Race gewonnen. De Zuid-Afrikaanse zon scheen op de racebaan en de zuidelijke bries blies 15-18 knopen,. Prima omstandigheden voor een snelle en tactische wedstrijd.

Bij de eerste markering van het drie ronden durende vierkant parcours had Team Holcim - PRB een voorsprong van een paar honderd meter opgebouwd. Verder naar achteren ontstond een spannende strijd om de tweede plaats, waarbij 11th Hour Racing Team (USA) GUYOT environnement te slim af. De Amerikaanse bemanning van Charlie Enright schoof op naar de tweede plaats, terwijl GUYOT nu de derde plaats wilde verdedigen tegen Team Malizia (GER), dat hen op de hielen zat.

Team Holcim - PRB bouwde een voorsprong op van meer dan 500 meter op 11th Hour Racing Team, dat op zijn beurt zijn voorsprong op de achterliggende boten vergrootte. Team Malizia kwam terecht in een vlaag die GUYOT miste en tot frustratie van schipper Benjamin Dutreux gleed de bemanning van Boris Herrmann voorbij de Europese boot en klom naar de derde plaats in de tweede ronde.

Na 43 minuten wedstrijd vierde de bemanning van Escoffier een gemakkelijke overwinning aan boord van Team Holcim - PRB, met meer dan twee minuten voorsprong op Enright die een solide tweede plaats scoorde voor 11th Hour Racing Team. Team Malizia kwam als derde over de finish en GUYOT environnement als vierde.

Zondag is de start van leg 3 naar Itajaí in Brazilië.