GUYOT environnement- Europe met breuk in romp terug naar Kaapstad

Bekijk de video-beelden aan boord

KAAPSTAD - GUYOT environnement -Team Europe, een van de IMOCA’s in The Ocean Race, keert terug naar Kaapstad. Vanochtend om 0730 (plaatselijke tijd) / 0530 UTC, terwijl de boot in een wind van 20-25 knopen voer, hoorde de bemanning aan boord twee opeenvolgende geluiden. Na inspectie van de boot ontdekten zij abnormale bewegingen in de bodem van de romp in het woongedeelte.

Na een bespreking met het ontwerp- en technisch team kwam het team tot de conclusie dat het om een sandwichbreuk in de romp ging.

”Gezien de huidige positie van de boot en de afstand tot de aankomst in Itajai is het helaas beter voor de bemanning en de integriteit van de boot om terug te keren naar Kaapstad”, aldus Thomas Cardrin, de technisch directeur van GUYOT environnement - Team Europe.

Het technische team wacht op de boot voor een meer gedetailleerde inspectie, en kiest een actieplan voor de reparaties.

De bemanning van Benjamin Dutreux, Robert Stanjek, Sébastien Simon, Annie Lush en boordreporter Charles Drapeau zijn veilig en het team verwacht de boot veilig te kunnen terugbrengen naar Kaapstad - iets meer dan 600 zeemijlen naar het noordwesten.

We zullen meer updates geven als we meer informatie krijgen van de bemanning en het team.

 

Foto: Charles Drapeau / GUYOT environnement - Team Europe

m154933_14_03_230227_CHD_GUYOT_0326 m154933_14_03_230227_CHD_GUYOT_0326