Wingfoilen debuteert tijdens 44e Ronde om Texel

Organisatie speelt in op ontwikkelingen in de watersport

TEXEL– Op zaterdag 10 juni vindt de 44e editie van de Ronde om Texel plaats: ’s werelds grootste catamaran & regatta race. Vanaf de start bij strandpaviljoen Paal 17 varen catamarans, windsurfers én wingfoilers de Ronde om Texel. De wingfoil is een snelgroeiende watersport en debuteert dit jaar in de Ronde. Op donderdag 8 en vrijdag 9 juni zijn voor alle disciplines kortere wedstrijden en toertochten.  

De organisatie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het programma voor de 44e editie vorm te geven. Voorzitter Jan Schouwstra en wedstrijdleider Roel Swijnenburg zijn er klaar voor om ook dit jaar weer vele watersporters en bezoekers te verwelkomen op Texel: “Door het discipline aanbod te verbreden met Wingfoil vaart het Rondje mee met de ontwikkelingen in de watersport, zonder aandacht te verliezen voor de iconische catamaran. De 44th is ook weer bijzonder; we zijn ontzettend trots dat bij alle drie de disciplines de Nederlandse titel Long Distance te behalen is. Een status die past bij de lange geschiedenis van ons event”. 

De inschrijvingen voor de Ronde om Texel zijn inmiddels gestart via www.roundtexel.com (http://www.roundtexel.com). Dit jaar is er grote interesse onder de windsurfers en wingers voor het Rondje, daarom het advies om je inschrijving snel te voltooien.  

WAVES Festival

Van donderdag 8 t/m zaterdag 10 juni keert gelijktijdig ook WAVES Festival terug. In de feesttent op het strand vieren we samen drie dagen watersport met alle Ronde om Texel deelnemers, Texelaars, watersportliefhebbers, festivalfans en toeristen.  

Het bestuur van de Ronde om Texel en de organisatie van WAVES zijn voor komende editie nog nauwer gaan samenwerken. Voorzitter Jan Schouwstra heeft hier een grote rol in gespeeld: “De Ronde, met watersport op één, blijft de rode draad in de organisatie. Gezamenlijk trekken we op bij de inkoop van materialen, het aanvragen van alle vergunningen en de communicatie. We organiseren met de Ronde een festival op het water en met WAVES een festival op het strand”.  

Op zaterdag 1 april start de ticketverkoop voor WAVES Festival. Komende weken zal de line-up bekend worden gemaakt! Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 7,50 in de voorverkoop via de websites roundtexel.com/wavesfestival en Texel.net.  Op de eventdagen is er alleen ticketverkoop aan de deur voor € 12,50.  

Het bestuur en team WAVES kijken ernaar uit om iedereen weer te verwelkomen op Texel bij Paal17!  

 

 

 

6410a5f4e68fc 6410a5f4e68fc
6410a60b59ab5 6410a60b59ab5