Plastic Soup Surfer Merijn Tinga zoekt motorboot plus schipper

Voor oversteek van Duinkerke naar Ramsgate

DUINKERKE-  Surfer Merijn Tinga zal deze zomer van Oslo naar Engeland surfen om aandacht te vragen voor de plastic soup problematiek en het terugdringen van zwerfafval. Voor de oversteek van Duinkerke naar Ramsgate in Engeland is Merijn nog op zoek naar een motorboot met crew die hem kan begeleiden.

In 30 dagen gaat Merijn van Oslo naar Londen surfen. Een symbolische route, want deze route leggen plastic flesjes af die in Londen, in de rivier de Theems, terecht komen. Door de stroming en wind drijft dit afval langs de kusten van Noord-Europa om te eindigen tussen de rotsen van stranden in Noorwegen. Een flinke afstand dus. Behalve de symboliek van deze route, zal Merijn bij ieder land waar hij langs surft, ‘lessons learned’ ophalen van ministers die statiegeld hebben ingevoerd. Dit zal in Londen worden overgedragen aan het ministerie. Het doel van deze missie is duidelijk; de politiek in Engeland wakker schudden om de invoering van statiegeld in Engeland te versnellen.

In deze one-man-expedition surft Merijn langs de kusten van Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, België en Engeland. Merijn zal vanaf Duinkerke (België) een oversteek maken naar Ramsgate in Engeland, en vanaf daar weer langs de kust verder naar Londen surfen.
 

Hulp gezocht!
Voor deze laatste oversteek wordt nog gezocht naar een motorboot die Merijn kan begeleiden. Die de crew kan meenemen en die hem eventueel kan helpen wanneer hij in problemen komt tijdens de oversteek. 

Heeft u een boot beschikbaar rond 14/15 juli? En wilt u bijdragen aan deze maatschappelijke campagne? Stuur dan een mail naar dan elles@plasticsoupsurfer.org (http://elles@plasticsoupsurfer.org).

thumbnail_Merijn Tinga Plastic Soup Surfer thumbnail_Merijn Tinga Plastic Soup Surfer